iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Muziek, foto & video (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/)
-   -   Video: Videobestanden van Ipad streamen met Chromecast (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/160334-videobestanden-ipad-streamen-chromecast.html)

jwzjwz 17-11-14 19:01

Videobestanden van Ipad streamen met Chromecast
 
Hallo,
Ik heb zojuist google chromecast gekocht en wat ik nu wil is een videobestand dat ik op mijn iPad Air heb gezet, afspelen op mijn tv. Dit klinkt heel simpel, maar het lukt me gewoon echt niet. Ik snap er niks van, dit kan toch niet zo moeilijk zijn?

Ik hoop dat iemand me kan helpen. Het enige wat ik dus wil is een videobestand dat op mijn iPad staat, afspelen op mijn tv via google chromecast, zonder iets anders te gebruiken dan mijn iPad.

Alvast bedankt.

Mvg

iPhoneAlot 18-11-14 00:24

Dit zegt iCulture:

"Video’s worden op de Chromecast ook anders afgespeeld dan op een Apple TV met AirPlay: is een video gestart, dan speelt de stream zelfstandig op de dongle. Bij AirPlay wordt een video op je iPhone of iPad afgespeeld en vervolgens doorgestuurd naar je Apple TV. Start je een video op de Chromecast vanuit een app en sluit je deze applicatie vervolgens af, dan blijft je video afspelen."

Je hebt kennelijk altijd een app nodig.

jwzjwz 18-11-14 09:20

Ja klopt, ik weet dat je sowieso een app nodig hebt, alleen ik kon/kan er geen vinden die lokale bestanden kan streamen naar chromecast, laat staan mkv bestanden. Ik heb nu realplayer gedownload en die zou dat wel moeten kunnen, maar dan krijg ik de melding: "video's uit itunes library kunnen niet worden gestreamd" (precieze melding weet ik zo niet want ik ben niet thuis).

iPhoneAlot 18-11-14 12:20

Google maar eens op iOS en Chromecast. Veel info.

jwzjwz 18-11-14 17:08

Bedankt voor de tip maar dat heb ik natuurlijk al gedaan. Kom er nog niet uit en daarom post ik mijn vraag op het forum

HereIsTom 29-11-14 13:03

Heb je Photocast al geprobeerd, werkt ook met video's;

https://appsto.re/nl/YyUSR.i

jwzjwz 30-11-14 17:12

Ja geprobeerd, maar ook deze "ziet" alleen de video's die je hebt opgenomen met het betreffende apparaat. Dat is een beetje het probleem bij alle apps. Wellicht is er een manier om de iPad/iPhone een soort van voor de gek te houden zodat een videobestand van de computer wordt gezien als een filmpje dat is opgenomen?

DonaldR 24-01-17 17:51

streamen van iPad naar Chromecast
 
Local films op de iPad stream ik naar Chromecast 1 met Rocket Play (free). Tot voor kort werkte het prima, weliswaar niet alle formaten, maar veel toch wel. Ik heb er nu wat problemen mee, maar het heeft lange tijd goed gewerkt. Via iTunes plaats je de films in de Rocket-app


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:18.