iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Muziek, foto & video (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/)
-   -   Video: Films mee op reis (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/166019-films-mee-op-reis.html)

hansvds 22-07-15 15:17

Films mee op reis
 
Situatie:
Om films op mijn Ipad af te spelen stream ik vanaf een WD USB disk, aan gesloten aan een Toshiba Wireless Adapter (Wi-Fi router), mijn mkv files naar de IPad. Als afspeel apps gebruik ik zowel Oplayer als XtremePlayer 5.5. Zo kan ik alles eenvoudig mee op vakantie nemen en toch mijn filmpjes bekijken.
De Wireless Adapter app laat mij keurig alle mkv s zien die op de WD disk staan. Zodra ik op de gewenste mkv file tap dan start de Oplayer app op en speelt de betreffende video af. Oplayer speelt echter geen AAC audio af en daar heb ik er nogal wat van.

Vraag:
Wat moet ik doen om er voor te zorgen dat als ik in de Wireless Adapter App op een mkv file tap niet Oplayer maar Xtreme Player opstart en de video afspeelt, of kan dat überhaupt niet?

dvischjager 22-07-15 23:47

Ik heb geen ervaring met geen van die apps, maar uit ervaring weet ik dat het soms kan helpen. Wat gebeurt er als je in plaats van tikt op de video, de knop ingedrukt houdt? Verschijnt er dan een menu o.i.d?

hansvds 23-07-15 01:08

Correct. Dan verschijnt er een menu maar iets als "openen met" is daar helaas geen onderdeel van.

dvischjager 23-07-15 01:09

Kan het kwaad om die Oplayer app te verwijderen om te kijken wat er dan gebeurt? Als de Xtreme Player dan niet opstart ligt het aan Xtreme Player.

hansvds 23-07-15 12:45

Dat heb ik al gedaan. Als ik Oplayer verwijder en vanuit de Toshiba Wireless Adapter app op een mkv tap dan komt de boodschap "Geen player aanwezig" of iets van gelijke strekking.
Dat lost dus ook niets op.
Ik zoek iets als in Windows. Een manier om activering van een extensie te koppelen, of een bestaande koppeling aan te passen, aan een specifieke app

In Windows kan dat maar ik ben niet goed genoeg in Ios om te weten hoe dat daar moet en/of het überhaupt mogelijk is.

dvischjager 23-07-15 13:12

Dan ben ik bang dat jouw plan niet gaat werken. De ontwikkelaar van de app moet zelf instellen wanneer zijn app wordt geopend als er op een bestand/link getikt wordt. Het is misschien mogelijk met een jailbreak tweak, maar daar heb ik geen verstand van.

hansvds 23-07-15 18:28

Dan zal ik dus handmatig de film moeten opstarten in de juiste app.
Helaas.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:15.