iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Muziek, foto & video (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/)
-   -   Foto: Wazige foto's Macbook (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/166293-wazige-foto-s-macbook.html)

LaurenceL 04-08-15 19:01

Wazige foto's Macbook
 
2 Bijlage(n)
Hallo iedereen!

Vanmorgen is hij eindelijk aangekomen, mijn Macbook Air 13 inch! :D
Ik heb altijd met Windows gewerkt dus momenteel is het nog een enorme zoektocht om alles terug te vinden.

Nu heb ik mijn foto's van mijn Canon EOS 55D geuploaded en zag alles er perfect uit tot ik begon in te zoomen... Dit is een reflexcamera dus aan de fotokwaliteit kan het zeker niet liggen. Echter, wanneer ik mijn foto's van mijn vorige laptop eerst overzet op een USB-stick en daarna op mijn Macbook zet op Finder doet het probleem zich niet voor. Ik ben niet zo een grote kenner van computers dus ik hoop dat er iemand mij kan helpen om dit toch wel erg vervelende probleem op te lossen.

Het probleem doet zich dus enkel voor als ik naar mijn "Foto's" ga en dan zoom via mijn trackpad. Doe ik hetzelfde via Finder (bij dezelfde foto's maar dan overgezet vanaf een USB) kan ik wel ver inzoomen met behoud van goede kwaliteit.

In de bijlage postte ik een printscreen vanuit "mijn foto's" en een printscreen vanuit "Finder" zodat jullie beiden kunnen vergelijken.

Alvast bedankt!

Beech43 04-08-15 22:01

Het lijkt wel een thumbnail. Hoe zijn je instellingen van Foto ? Wellicht heb je hier iets aan:
How to save space on your Mac with 'optimized storage' and iCloud Photo Library | iMore
En heb jij de zaak ook zo ingesteld ?

LaurenceL 05-08-15 00:03

Heb eens de vinkjes veranderd die in het artikel besproken worden maar alles blijft helaas wazig :( Voor de rest hebben mijn foto's gewoon de standaardinstellingen. Ik heb er niks aan veranderd, of toch zeker niet bewust.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 4 augustus 2015 om 22:07 ----------

Het rare is ook dat ik die foto's vanaf mijn camera niet standaard kan bewerken vanuit "mijn foto's" terwijl dit voor de foto's vanaf mijn iPhone wel mogelijk is

Beech43 05-08-15 17:42

Als je vinkjes verandert is het waarschijnlijk dat die pas werken vanaf een nieuwe upload. Heb je iCloudopslag ingeschakeld voor Foto ?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:46.