iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Muziek, foto & video (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/)
-   -   Foto: Onvoldoende lokale opslagruimte (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/179732-onvoldoende-lokale-opslagruimte.html)

abosschaart 27-11-17 11:18

Onvoldoende lokale opslagruimte
 
1 Bijlage(n)
Hallo,

Ik gebruik een MacBook Pro met 120 Gb Flash opslag. Zou mijn inziens voldoende moeten zijn omdat ik toch alles in de cloud heb/wil.
Zo gebruik ik iCloud (foto's + bestanden) en Apple Music en mijn Mac is zo ingesteld dat hij de opslag optimaliseert. Toch loop ik tegen de grens aan van mijn lokale opslag. Bij het uploaden van foto's en video's in Foto's krijg ik namelijk de melding dat er onvoldoende lokale opslagruimte beschikbaar is om te uploaden.
Twee vragen:
-Kan ik mijn Mac forceren om ruimte vrij te maken. Mijn iCloud Drive neemt nu toch nog 12,65 Gb lokaal in beslag. Daarnaast neemt Foto's 34,55 Gb lokaal in beslag. Zoals gemeld, beide staat ingesteld op 'Optimaliseer Mac-opslag'.
-Als ik naar mijn lokale opslag kijk dan valt het mij op dat de opslag van Foto's twee keer meetelt. Eén keer direct onder Foto's (34,55 Gb) en één keer onder Documenten -> Afbeeldingen -> Foto's-bibliotheek (42,35 Gb). Waarom er verschil in Gb zit is me een raadsel, net zo goed waarom het ogenschijnlijk twee keer meetelt. Enige idee waarom dit zo is en hoe ik dit kan corrigeren?

Met vriendelijke groet,
Andrew

Beech43 17-12-17 20:16

Dit artikel ken je al ?
Geoptimaliseerd betekent dat er nog wel wat staat.
Lees deze discussie maar eens.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:00.