iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Muziek, foto & video (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/)
-   -   Foto: Uploaden onderbroken om batterij te sparen (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/181613-uploaden-onderbroken-om-batterij-sparen.html)

MichaelM 26-04-18 04:21

Uploaden onderbroken om batterij te sparen
 
Klopt het dat er in een van de laatste iOS updates een functie zit dat wanneer je via je iPhone of iPad foto’s aan het uploaden ben, dat deze, wanneer niet aangesloten op netstroom, in de pauze stand gaat om de batterij te sparen?

Wanneer je veel foto’s wil laten uploaden ‘s nachts (of op andere momenten) is dit niet erg handig en wil niet hiervoor afhankelijk zijn van netstroom, omdat dit op zo’n moment niet altijd beschikbaar is. Het maakt overigens niet uit of de batterij 100% of 10% opgeladen.

Ik heb dit niet eerder gezien en kan ook niet in de instellingen vinden waar je dit kan uitzetten.

Guest-20180925190238 26-04-18 09:24

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door MichaelM (Bericht 1041973)
Klopt het dat er in een van de laatste iOS updates een functie zit dat wanneer je via je iPhone of iPad foto’s aan het uploaden ben, dat deze, wanneer niet aangesloten op netstroom, in de pauze stand gaat om de batterij te sparen?

Dat klopt niet. Als een iDevice, dat niet aangesloten is aan een stroombron, in de slaapstand/stand-by gaat wordt Wi-Fi uitgeschakeld. Die functie is altijd aanwezig geweest in iOS en die heeft ook niets te maken met het uploaden van foto's.

MichaelM 27-04-18 04:10

Ok, dat wist ik niet, is mij ook nog nooit opgevallen, thuis zal het niet opvallen omdat je dan wel berichten krijgt via je mobiele netwerk, maar buiten Europa is je roaming en mobiele netwerk uit en bij het ‘wegvallen’ van de Wi-Fi verbinding ontvang je ook geen berichten meer.

Wellicht dat er wel sinds kort een opmerking in Foto’s staat dat het uploaden is onderbroken, want heb dit nog nooit eerder gezien deze melding. Maar wanneer je het uploaden via mobiele data hebt uitgeschakeld, dan zou je thuis op je eigen netwerk, als je idevice niet aan een stroombron zit, dus ook geen foto’s kunnen uploaden.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:00.