iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Muziek, foto & video (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/)
-   -   GPS in foto's uitlezen? Hoe? (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/25023-gps-foto-s-uitlezen.html)

Noviomagum 11-11-08 15:08

GPS in foto's uitlezen? Hoe?
 
De allereerste keer dat ik foto's ging maken met mijn iPhone G3, vroeg de camera-applicatie of er gebruik gemaakt mocht worden van locatiegegevens. Ik gaf toen toestemming en sindsdien wordt er als het goed is ook locatie-informatie opgeslagen bij mijn foto's. Tot op heden is het mij niet gelukt die informatie ook weer uit te lezen: hij lijkt niet in de EXIF-informatie aanwezig te zijn. Toch weet Flickr wel coordinaten uit mijn foto's te persen, en het mooie is dat deze coordinaten ook nog kloppen. Kennelijk zijn ze toch ergens opgeslagen. Maar waar? Is er een eenvoudige manier om de coordinaten zelf uit te lezen? Zijn er Windows-applicaties beschikbaar bijvoorbeeld?

Raar trouwens dat de locatiedata niet gewoon in de EXIF-informatie terechtkomt, want dat lijkt me een logische plaats!

O ja, en als ik me niet vergis kan ik de locatie-info ook niet met de iPhone zelf uitlezen. Of kan dat toch?

evmw 11-11-08 15:27

Naar mijn weten staat het wel degelijk in de EXIF van de foto. Waarschijnlijk gebruik je alleen geen programma die dat uit de EXIF kan halen. Ik denk dat het met Photoshop bijvoorbeeld wel zal lukken.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:53.