iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Muziek, foto & video (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/)
-   -   Muziek: Geen muziek via de snap in adapter van BMW (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/48805-geen-muziek-via-de-snap-adapter-bmw.html)

hvanbenthem 23-11-09 13:52

Geen muziek via de snap in adapter van BMW
 
Hallo,
Ik heb mijn Ihone 3gs via een snap in adapter en blue tooth in mijn BMW. Je kan er mee bellen en hij laadt de iPhone op. Naast bellen zijn de opnames van de dictafoon ook hoorbaar via de luidsprekers in de BMW. Dat gaat dan via de snap in adapter en bluetooth. Dat is mooi, maar wanneer ik muziek afspeel dan hoor ik dat niet via de luidsprekers. Weet iemand hoe dit zit of wat ik wel moet doen om muziek in de auto te luisteren?

Bedankt al vast
Henk

evmw 23-11-09 14:11

Weet je zeker dat je niet alleen de bluetooth-voorbereiding in je BMW hebt, maar ook de audio-bedrading etc? Muziek afspelen gaat namelijk niet via bluetooth maar uitsluitend via de dock-connector van je iPhone. Er moet dus wel bedrading lopen van je snap-in adapter naar je autoradio.

Dat de voice recordings wel worden afgespeeld komt waarschijnlijk omdat je ze dan niet afspeelt in de luidspreker-modus zodat deze wel over bluetooth worden afgespeeld.

hvanbenthem 23-11-09 14:27

Bedankt voor de snelle reactie.
Dat van die bedrading moet ik checken bij de dealer.
Zoals voice recordings over blue tooth worden afgespeeld zou dat toch ook met muziek kunnen of niet?

evmw 23-11-09 14:55

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door hvanbenthem (Bericht 386702)
Bedankt voor de snelle reactie.
Dat van die bedrading moet ik checken bij de dealer.
Zoals voice recordings over blue tooth worden afgespeeld zou dat toch ook met muziek kunnen of niet?

Nee, voicerecordings zijn spraak en kunnen zodoende over bluetooth. Bluetooth is niet geschikt voor muziek en is zodoende niet mogelijk (of wellicht wel mogelijk, maar dan is de kwaliteit niet zoals het hoort).

mvveelen 23-11-09 15:11

Dat stukje over dat muziek via bluetooth niet kan ben ik niet met je eens. Parrot heeft bluetooth speakers voor in huis zodat je draadloos naar je muziek kunt luisteren. Niet goedkoop, maar wel mogelijk dus. http://www.parrotshopping.com/fr/p_p....aspx?i=173135

Genoeg offtopic geklets van mij, hvanbenthem gaat bij de dealer checken of de bedrading aanwezig is :D

evmw 23-11-09 15:16

Laat ik het dan zo zeggen, de bluetooth implementatie van de iPhone is er tot op heden niet voor geschikt kwalitatief goede muziek mee af te spelen (bluetooth is niet gestandaardiseerd dus kan nogal eens verschil in kwaliteit hebben tussen telefoons, is ook de reden dat niet zomaar elke bluetooth carkit met iedere telefoon vlekkeloos werkt).

edit
En die link die je nu geeft zijn speakers die niet de BT van de iPhone gebruiken, door de eigen implementatie van Parrot wat betreft BT communicatie kan er daardoor inderdaad mogelijk _wel_ goed geluid uit komen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:50.