iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Muziek, foto & video (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/)
-   -   Muziek: afspeelvolgorde muziek (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/71295-afspeelvolgorde-muziek.html)

debievre 09-09-10 09:09

afspeelvolgorde muziek
 
volgens mij sinds upgrade naar 4.01 (misschien hiervoor ook al) speelt de muziek in ipod functie op mijn iphone 3G af in volstrekt willekeurige volgorde. in itunes staat het goed, de track lijsten in iphone zien er goed uit maar bij afsprelen verandert deze volgorde. iemand een suggestie?

Justinke 09-09-10 09:35

Heb hetzelfde mogen ervaren. Eerst dacht ik ook dat het aan verkeerde playlists lag, maar uiteindelijk na de muziek verwijderd te hebben en terug gekopiëerd te hebben, bleef het probleem zich nog voordoen.
Shuffle staat niet ingeschakeld, en toch blijven de nummers in willekeurige volgorde spelen. En idd, bij mij is het ook pas begonnen na een update naar OS 4.0.1. :(

DiederikvdS 29-10-10 15:50

Ah, gelukkig. Dus ik ben niet de enige met dit stomme probleem en het ligt hoogstwaarschijnlijk niet aan mij. Maar tja, nog geen oplossing.... :-(

dcl! 29-10-10 16:08

Heb je al geprobeerd je afspeellijst in iTunes eerst te kopieeren naar afspeelvolgorde (volgens mij optie zichtbaar als je er met rechts op klikt). En dan daarna weer naar je iPhone zetten. Dat heeft mij in het verleden wel eens geholpen op mijn iPod.

DiederikvdS 29-10-10 16:19

Yep, geen verschil. het probleem blijft. ik wil een album gewoon als album achter elkaar beluisteren, maar omdat ik ook wel eens een afspeellijst beluister en die ooit op shuffle heb gezet, wordt nu werkelijk alles geshuffeld (mijzelf incluis). In iTunes ook al aangegeven bij een album dat het een 'aaneensluitend album' is, 'sla over als shufflefunctie actief is' op 'ja'. Helpt allemaal geen zier.
Ik las ergens dat er in je afspeelvenster op de iPhone een balkje met keuze knopje zou moeten bestaan (net zoals bij de iPod gen5) voor 'shuffle: uit, nummers, albums', maar helaas, niet op mijn iPhone.... *snik* (wel balkje, maar slechts één keuze...precies: shuffle....)

DiederikvdS 29-10-10 17:20

OK guys, nog effe doorgezocht. Uiteindelijk in een hoekje op een forum van Apple zelf gevonden:

De truc: tap met twee vingers op het plaatje van het album dat je beluistert, dan krijg je een keuzebalkje te zien waarin je de shuffle functie uit kunt zetten.

Tja, je moet het effe weten..... (waarom moest dat nou weer zoveel moeite kosten om te achterhalen.....?) :)

kiter25 04-11-10 00:09

Ik heb dit probleem en inderdaad super irritant en een dikke min voor apple. Er is wel een workaround: maak een slimme playlist met de inhoud van je afspeellijst die je op de iphone hebt gemaakt, en voeg de regel toe dat de playlist van het mediatype "muziek" is. Dan worden de albums wel op normale volgorde gespeeld, en kan je fijn spelen met shuffle uit en aan. Dat doe ik altijd als ik via shuffle bij een leuke cd ben gekomen waar ik meer van wil horen.

kiter25 07-11-10 14:40

Maar als iemand een nog beter idee heeft, houd ik mij aanbevolen!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:36.