iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Muziek, foto & video (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/)
-   -   Kwaliteit muziek (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/82979-kwaliteit-muziek.html)

coenox 21-01-11 21:27

Kwaliteit muziek
 
Ik heb nu meer dan een jaar een 3GS. Eind dit jaar loopt mijn abbo af en ga ik wat nieuws uitzoeken. Een iPhone 5 ligt dan voor de hand, maar is wat mij betreft niet vanzelfsprekend. Af en toe gebruik ik mijn Nokia 5800 nog. Geen vergelijk natuurlijk. Maar ik merk dan wel dat ik bij de iPhone heel erg FM radio mis. Webradio is voor mij geen goed alternatief. Maar wat nog belangrijker is: ik vind de geluidskwaliteit van de Nokia beter. Ook is het geluid harder. Heb vandaag gevlogen en het geluid van de iPhone was bijna niet te horen boven het vliegtuiggeluid.

Ben ik de enige die meer verwacht van het geluid van de iPhone?

iphonemark 22-01-11 12:15

Ik heb dure in-ear headphones, sennheiser ie4 (122€) en dan hoor de muziek uitstekend en geen geluid uit de achtergrond. Fm radio is ernorm veel gelul en persoonlijk mis ik er niks aan.

colliehome 22-01-11 12:19

Eigenlijk verwachten veel mensen tot kwaliteit van een - noem het zoals het is- een telefoon. De kwaliteit dat je erop zet is ook diegene die je krijgt.
Ivm radio is het zwakste schakel ook de verbinding.

FenixStyle 22-01-11 14:00

Ik vind de geluidskwaliteid meer da genoeg, maar veel hangt natuurlijk ook af van het soort oortjes die ge gebruikt én de kwaliteit van de muziek die ge er op zet. Als ge mp3's van 128kpbs hebt en er vervolgens naar gaat luisteren met de standaardoortjes, dan is de kwaliteit idd maar pover. Zet ge er echter 320kpbs en luistert ge met duurdere inears, dan is de kwaliteit wél goed.

coenox 22-01-11 15:20

Als ik dezelfde mp3 op mijn iPhone en mijn Nokia zet, klinken ze op de Nokia
veel beter. Ik had andersom
verwacht of minimaal vergelijkbaar. Met mijn Sennheiser in-ears is het inderdaad beter dan met
de standaard Apple headset. Maar toch.

Verder luister ik graag op de motor naar radio 1 om op de hoogte te blijven. De
Webverbinding vliegt er steeds uit en dan moet ik stoppen om weer radio te
krijgen. Erg irri

erikje73 24-01-11 16:20

Het is een feit dat de geluidskwaliteit van de Nokia 5800 een pak beter is dan van de Iphone4... en dat heeft dan niets te maken met de kwaliteit van de mp3 of de oortjes.

coenox 24-01-11 16:32

Kijk. Dat is tenminste een duidelijke verklaring. De simpelste oplossing zou dan zijn: mijn Nokia weer gebruiken met een iPod Touch erbij. Maar ik hou niet van simpel.

Alle gekheid op een stokje. Ik ben dol op mijn iPhone, maar dit en het gemis van de FM radio zou de volgende keer een dealbreaker kunnen worden.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:08.