iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Apps (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f63/iphone-apps/)
-   -   GPS location based SMS (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f63/iphone-apps/161366-gps-location-based-sms.html)

Roewl 27-12-14 20:39

GPS location based SMS
 
Guys and Gals,

Al een poosje ben ik aan het zoeken naar een app (JB tweak mag ook) die het mogelijk maakt om een sms te versturen als ik op een bepaalde locatie ben. Zeker met dit weer is het fijn als je je iPhone in je broekzak kunt laten zitten tijdens het fietsen ivm gladheid en kou.

Is er een app die een smsje verstuurd naar een vooraf ingesteld contact op je iPhone wanneer je op een bepaalde GPS locatie bevind?
Zoals vanavond fiets ik naar de kroeg en dan sms/W-app ik normaal een maatje van me dat hij thuis weg kan lopen om ongeveer op het zelfde moment bij de kroeg te zijn. Natuurlijk zijn er ook andere momenten denkbaar zoals wanneer je arriveert op school/werk om dat een smsje te sturen naar een bepaald persoon.

Alvast bedankt,

Roel

Blazez 29-12-14 17:36

zoiets als dit (zelf niet getest)

https://itunes.apple.com/us/app/loca...383031428?mt=8

ballegooier 30-12-14 06:26

Wat die app kan, kan de standaard herinneringen app van iOS ook: reminders weergeven op basis van locatie.
Maar jij wilde dat ie automatisch een sms verstuurd.

Volgens mij kan geen enkele app dat. Dan zul je op zoek moeten naar een ander vrienden-waarschuwingssysteem om te gaan gebruiken met je vrienden. Bv de 'zoek vrienden' app waarmee je aan bepaalde vrienden automatisch een alert kunt laten sturen zodra je op een locatie aan komt (danwel vertrekt; dus aankomen bij kroeg, een andere locatie bv onderweg, of vertrek van huis) of als niet iedereen een iPhone heeft zoiets als Google latitude oid....

Roewl 30-12-14 19:22

Oke! Thanks guys.. Misschien iets om zelf mee aan de slag te gaan op school. Smart Mobile studie route (iOS programming).

Nog een beetje research doen of hier niet al iemand mee bezig is! :p

*** EDIT

Die locationMinder app ziet er veelbelovend uit. Hoop dat deze goed draait op de achtergrond.

Pe-Pe 30-12-14 19:49

Met de app Workflow kun je dit (en nog veel meer) instellen

XIII 30-12-14 23:53

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pe-Pe (Bericht 988562)
Met de app Workflow kun je dit (en nog veel meer) instellen

Maar toch niet automatisch?

Ik zie in die App geen "location based triggers" die een workflow starten (en ook niet in de achtergrond).

Roewl 01-01-15 13:13

XIII heeft gelijk. Deze app heb ik al eens getest. In principe kan het qua functionaliteit heel eenvoudig zijn. Wellicht is het programmeren moeilijk ivm restricties van apple ofzo? Maar dan zou er nog altijd een JB tweak/app voor gemaakt kunnen worden. Ik ben helaas zelf druk met het maken van een app voor Paaspop (Festival) en andere schoolopdrachten. Anders had ik hier zelf al eens aan kunnen beginnen.

Ik denk dat hier best markt voor is... ik bedoel, sta je in de file en je iPhone merkt dat je op de kaart op een weg staat en langer stil dan (bijv) 3 minuten. Automatisch een berichtje naar je team of leidinggevende.

Natuurlijk is het gewoon gemakzucht en het lijkt me leuk om je sms een beetje te automatiseren. Dus de mensen die willen posten ; "haal gewoon je iPhone eventjes uit je broekzak. Ja....dat kan maar dit is leuker :p

ballegooier 03-01-15 03:34

Zo'n app lijkt mole vooral een batterij-drainer (gps tracken)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:31.