iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Apps (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f63/iphone-apps/)
-   -   betalen voor app met 3G (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f63/iphone-apps/162683-betalen-voor-app-3g.html)

Guusje09 23-02-15 14:17

betalen voor app met 3G
 
Beste lezers.
Ik wil eerst vertellen dat ik nieuw ben in deze discussie. Dus als ik een domme vraag stel, lach me dan maar dan maar rustig uit:d. Ik wil binnenkort beginnen met hardlopen, nauw vind ik een muziekje daarbij erg prettig. Ik luister altijd naar radio 3FM. Als ik die app open om te luisteren gaat dat uiteraard via 3G, maar moet ik voor die app gedurende het lopen dan betalen?? Zo ja heeft iemand dan een andere optie. Voor "gratis" muziek te luisteren wel te verstaan. Graag een korte simpele uitleg, voor een amateur zoals ik:D

XIII 23-02-15 19:20

Je betaalt niet voor het gebruik van de App, maar voor het gebruik van data op het mobiele netwerk. Zolang je onder je datalimiet blijft (en in NL hardloopt) zit dat (meestal) in de prijs van je telefoonabonnement. Zodra je (hierdoor) over je datalimiet heen gaat, betaal je (flink) extra.

Wellicht is het daarom toch verstandiger om muziek (of een podcast) thuis over Wi-Fi te downloaden en daarna luisteren tijdens het rennen?

ballegooier 23-02-15 22:57

Inderdaad, wat voor abonnement heb je precies? Met hoeveel MB internet? En welke provider?
T-mobile laat je bv niet extra betalen als je over de data limiet gaat (wel spraak/bellen!) maar schroeft simpelweg de snelheid terug.... Totdat de nieuwe bundel weer ingaat.

Blazez 24-02-15 10:49

En voordat je het gaat hebben over een FM radio, het antwoord is nee :-)

Persoonlijk zou ik inderdaad kijken naar eigen muziek of inderdaad een podcast van een uitzending die jui thuis download voordat je gaat rennen. óf je moet natuurlijk een flinke databundel hebben die je toch niet opkrijgt, dan maakt het niet zoveel uit :-)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:48.