iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Apps (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f63/iphone-apps/)
-   -   Zakelijk bellen via 'Wi-Fi' met iPhone in businessnetwerk? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f63/iphone-apps/18145-zakelijk-bellen-via-wifi-iphone-businessnetwerk.html)

MD71 04-08-08 12:32

Zakelijk bellen via 'Wi-Fi' met iPhone in businessnetwerk?
 
Ik gooi hier maar een balletje op omdat diverse telecomaanbieders (KPN/Vodafone/etc) deze denkwijze niet helemaal begrijpen of met VoIP aankomen waar wellicht nog handiger mee om te gaan is dan standaard vaste VoIP telefoons op tafel (of we zijn nog iets te vroeg). Daarnaast heb ik te weinig ervaring met VoIP, Skype, Wi-Fi, etc.

Case:
Ik heb een bedrijf met 20 werkplekken (Mac's). Nu zijn wij toe aan een nieuwe telefooncentrale. Iedereen biedt tegenwoordig VoIP aan omdat de belkosten laag zijn en de centrale fysiek niet meer in ons bedrijf staat ('geen' investering, makkelijk updaten, etc).

Wat wij graag willen is dat iedereen een mobiele telefoon (uiteraard een iPhone) van de zaak krijgt die zowel zakelijk als privé gebruikt mag/kan worden. Op het moment dat je binnen een straal van 50m (oid) van de zaak komt, zou de telefoon moeten worden opgenomen door het zakelijke netwerk (Wi-Fi). Mijn idee zou kunnen zijn dat we dan via Wi-Fi(?) VoIP(?) via de iPhone kunnen bellen - zowel intern als extern.
Kan dit? Is het betrouwbaar (zakelijk)? Heeft er iemand ervaring mee?
Ik heb reeds een iPhone, dus kan eventueel wat testen. Daarnaast is het al zo dat mijn iPhone automatisch het bedrijfsnetwerk gebruikt als ik binnen ben.
Hoor graag jullie ervaringen / tips / ....

Dank alvast!

Ezekiel 04-08-08 13:08

volgens mij is er nog geen voip software voor de iphone (iig geen goede) op dit moment is een nokia e51 de beste oplossing hiervoor.

MartinZ 04-08-08 15:18

Ik heb eens een UK apple blad gelezen waar veel advertenties in stonden voor VOIP systemen. Wellicht is het handig deze eens te bekijken. Had het blad in een nl kiosk gekocht.

Wellicht kun je op de hoogte houden.

Webarcher 04-08-08 15:25

Is dit precies wat het "Unique" van Orange deed? Dus met een GSM telefoon met Wi-Fi thuis bellen via thuiscentrale en buiten via het GSM netwerk.

Frits 04-08-08 17:20

@MD71:
JAJAH - web-activated telephony

Ook voor de Iphone is een plug-in .)

MD71 11-08-08 17:23

Door omstandigheden wat later dan verwacht, maar zeker niet minder gemeend: Bedankt allemaal voor de reacties! Ik ga er eens mee aan de slag.

sjoeii 12-08-08 00:18

Je zou overigens ook eens naar een Cisco achtige oplossing kunnen kijken. Hun hele kantoor is op deze wijze ingericht


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:35.