iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Apps (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f63/iphone-apps/)
-   -   iCloud foto albums en terugblikken overzetten (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f63/iphone-apps/188712-icloud-foto-albums-terugblikken-overzetten.html)

Vic55 05-03-20 10:04

iCloud foto albums en terugblikken overzetten
 
Voordien had ik hoofdzakelijk al men foto’s enkel op men iPhone staan, en slechts een klein aantal op men iPad. En dus staan op men iPhone niet alleen ook een aantal zelf aangemaakte albums maar ook heel wat automatisch aangemaakte terugblikken. Omdat de foto’s op men iPad toch meestal oude foto’s waren heb ik de meesten daarvan verwijdert en heb nu op beide toestellen iCloud foto aangeschakeld. Alle foto’s zijn nu op men beide apparaten zichtbaar. Dus dat is in orde. Wat echter niet mee overgezet is van men iPhone naar men iPad dat zijn de albums en terugblikken die reeds op men iPhone stonden. Er stond nog 1 album op men iPad dit is wel als dusdanig blijkbaar overgezet naar de iCloud (zichtbaar via icloud for Windows) en als ik op men iPad een nieuw album aanmaak is dit ook onmiddellijk zichtbaar onder Windows maar niet op men iPhone
Weet er hier iemand soms of dit iets met een of andere instelling zou kunnen te maken hebben, of deze op een of andere wijze toch kunnen overgezet worden?

Mvg, Vic

Blazez 05-03-20 22:58

Met Albums, bedoel je dan gewoon de albums in photo's of gedeelde fotoalbums. Die laatst kan je namelijk apart aan/uit zetten in de instellingen.

Ik dacht dat de gewone albums en terugblikken ook al in ios12 gewoon gesynchroniseerd zouden moeten worden zodra je cloud fotos aanzet.

Vic55 06-03-20 13:59

Dank u wel voor deze reactie. Ik zag nadat ik dit vraagje gepost had dat ik waarschijnlijk te snel was, ik had iCloud foto pas de dag voordien aan gezet en het systeem was blijkbaar nog niet klaar. Ondertussen lijkt die wel het geval en zijn op het eerste zicht zijn dus zowel de albums als de terugblikken ook overgezet.
Maar ik heb wel de indruk, het juiste aantal foto's die op men iPhone stonden heb ik spijtig niet genoteerd, dat ik een vrij belangrijk aantal foto's ontbreek. Wel zie ik overal (iPhone - iPad en Pc) net hetzelfde aantal foto's. Ik probeer dit nu uit te zoeken eventueel via een back-up van net ervoor hoeveel foto's er juist op men iPhone stonden. Naar ik kan inschatten zou het toch over een aantal paar honderd foto's zijn die ik ontbreek (600 / 800).
Mocht dit inderdaad kloppen, iemand enig idee wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn en hoe ik dit dan best zou kunnen proberen op te lossen. Ik heb dus wel net voor het inschakelen van iCloud foto nog een Pc backup gemaakt via iTunes.

Vic55 08-03-20 14:33

Deze post mag afgesloten worden, ik was naar een oud archief aan het kijken, waardoor ik dacht dat er nog meer foto's op men iPhone stonden. Maar alles blijkt prima verlopen te zijn.
Dank voor de reactie.

Mvg, Vic


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:03.