iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Navigatie (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/)
-   -   Off-line navigatie software voor zuidelijk africa (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/110155-off-line-navigatie-software-voor-zuidelijk-africa.html)

EndlessQuest 20-01-12 13:34

Off-line navigatie software voor zuidelijk africa
 
Beste lezer,

Ik ben een redelijke noob met dit soort dingen, dus ik hoop dat er iemand is die mij op weg kan helpen. De situatie is als volgt;

Wij gaan in september een safaritoch maken met een 4x4 door Botswana. Echt de rimboe in dus. Graag zouden wij daarvoor (off-line) navigatie software op mijn iPhone 4 zetten.

Voor dergelijke bushtochten zijn gespecialiseerde navigatie kaarten beschikbaar van tracks4africa (Tracks4Africa GPS Maps) Nu lees ik dat je om die kaarten te kunnen gebruiken, de beschikking moet hebben over een garmin apparaat. Maar volgens mij kan op de iPhone toch ook garmin navigatie? Ik heb nu Navigon er op en dat is ook van garmin.

De vraag is dus, weet iemand wat ik moet doen om die kaarten op mijn iPhone te gebruiken voor de navigatie in Botswana?

Óf, weet iemand goede navigatiesoftware (off-line) die het ook goed doet daar?

Msmax 23-01-12 11:23

Probeer xGPS voor gebieden waar de reguliere navigatie systemen geen kaarten van hebben.

Met software op de PC kun je zelf kaarten downloaden van Google Maps en deze kaarten vervolgens via Wi-Fi naar de Iphone sturen waarna ze Off-Line te gebruiken zijn.

Als het gebied in Google Maps voorkomt, dan heb je nu een navigatie systeem voor dat gebied.

EndlessQuest 23-01-12 11:44

Ok, hartelijk dank voor je reactie! Dat klinkt interessant, maar gelijk ook ingewikkeld voor een noob zoals ik ben. Ik heb gezocht naar de xGPS app en kom op een website uit waar wat uitleg staat. De iPhone 4 wordt niet genoemd op de site bij de installatie en er staat ook dat ik een jailbreak moet doen. Zijn er geen andere mogelijkheden zonder jailbreak?

Msmax 23-01-12 13:46

Het ziet er ingewikkeld uit maar dat is het zeker niet. Gewoon de handleiding lezen of de video's bekijken en je komt er wel.

Heb zelf net mijn Iphone 4 ge-upgrade naar 5.01 en daarna een jailbrake uitgevoerd zonder problemen. Het is allemaal erg goed uitgewerkt voor ons, je hoeft alleen maar op de knopjes te drukken op het scherm. Had het ook nooit eerder gedaan.

xGPS werkt zeker op de Iphone 4, zelf getest...

Ik ken helaas geen andere applicaties die hetzelfde doen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:36.