iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Navigatie (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/)
-   -   TomTom: HD-traffic, data verbruik en mapping services (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/154278-hd-traffic-data-verbruik-mapping-services.html)

bkamps 04-05-14 15:01

HD-traffic, data verbruik en mapping services
 
Ik gebruik op mijn iphone TomTom met HD-traffic met veel tevredenheid, alleen in het buitenland verbruik ik veel data.

Ik heb ergens gevonden dat HD-traffic zelf niet veel data verbruikt en dat klopt, zoals ik heb gezien op mijn data verbruik.

Ik heb alleen TomTom het recht gegeven op mijn iphone om contact te maken met het internet via cellular verbinding, alleen als je dan in de settings bij cellular gaat kijken naar het data verbruik zie ik dat bij system services veel data wordt verbruikt door mapping services.

Hebben jullie enig idee wat dit is en hoe ik dat kan voorkomen. Bij een lange autorit ben je anders namelijk heel snel door je data bundel heen.

Hartelijk dank!

HooijmansNL 04-05-14 17:01

Mapping service is de navigatie van een iPhone.

Dus ik heb zo'n vermoeden dat je TomTom (app?) ook nog route info van de iPhone zelf vraagt.

ballegooier 04-05-14 17:37

Is iOS 'Mapping services' wat 'Kaartvoorziening' in NL is?

Daar staat bij mij bij mobiele data 5,5MB achter (sinds sept. 2013) terwijl ik de Apple Kaarten app dagelijks gebruik (dus ook veel op het mobiele netwerk), mét 'verkeer' bij Privacy ingeschakeld. Dus dat is niet veel (mobiele) data voor die service?

Op vakanties gebruik ik ook altijd Navigons Live Traffic in het buitenland (die ook nauwelijks data verbruikt), maar zet ik mobiele data voor andere apps een voor een af (waarvan ik dus zeker wil weten dat er niet oneindige roaming plaats vindt)

HooijmansNL 04-05-14 17:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier (Bericht 958847)
Is Mapping services wat 'Kaartvoorziening' in NL is?

Volgens mij wel.

ballegooier 04-05-14 17:43

Hier een artikel waarin de iOS functie 'kaartvoorziening' uitgelegd wordt: iOS 7: een goed begrip van Locatievoorzieningen

Het lijkt alsof het dataverbruik van TS te maken heeft met triangulatie (waarbij dus data wordt verstookt) om sneller een GPS fix te krijgen? (immers heeft de iPhone een Asisted-GPS)

Citaat:

Als u bovendien reist (bijvoorbeeld met de wagen) en Locatievoorzieningen is ingeschakeld, verstuurt een iOS-apparaat waarbij GPS is ingeschakeld ook periodiek informatie over GPS-locaties en reissnelheden op een anonieme en gecodeerde vorm naar Apple om de Apple-database met crowd-sourced verkeer uit te breiden.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:58.