iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Navigatie (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/)
-   -   gps gebruiken zonder internet aan? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/30716-gps-gebruiken-zonder-internet.html)

EstherR 26-02-09 16:32

gps gebruiken zonder internet aan?
 
Dag,

ik wil een iphone 3G aanschaffen. Ik wil hier niet mee internetten (dat doe ik al onderweg via Asus EEE van werkgever, gratis).

Mijn vraag: kan ik de gps-functie op de iphone gebruiken zonder internet actief te hebben? Zo ja, hoe werkt dat?

Dank en groeten,
Esther

DouweM 26-02-09 17:14

GPS kun je zeker gebruiken zonder internettoegang, Google Maps alleen niet, want die haalt de kaart-graphics van internet af. Je kunt GPS dus alleen maar gebruiken voor bijvoorbeeld geotaggen van fotos, of voor apps die geen internet nodig hebben. Als je het voor routeplanning wilt gebruiken moet je zorgen dat je in Cydia een app vindt die alle maps lokaal opslaat.

Runaque 26-02-09 17:35

Idd, vooralsnog is er geen mogelijkheid om te navigeren op basis van het toestel alleen, er is dus een internetverbinding nodig, dit door Wi-Fi of met een 3G netwerk. Dat laatste kan je bij zowat elke provider en speciaal abonnement voor nemen zodat je eender waar en wanneer op internet kan.
Wil je enkel gebruik maken van een herlaadkaart, zoals velen dat allicht doen, dan verlies je die enkele functies en zal je geduld moeten uitoefenen tot er een applicatie beschikbaar is en die zou er naar het scheind in het kort aankomen.

De enige GPS applicatie die ik gebruik is MotionX-GPS, dit ding geeft je locatie weer aan de hand van Longitude en Latitude, de hoogte (altitude), huidige snelheid, de maximum gehaalde snelheid en gemiddelde snelheid, afgelegde afstand, ... Het is dus eingelijk een soort van trekking GPS applicatie. Ik gebruik het voornamelijk om mijn afgelegde routes mee vast te leggen om deze nadien op basis van tijdstip met mijn foto's (spiegelreflex, dus niet iPhone camera) te geotaggen. In deze functie kan je ook met de iphone foto's nemen en dan worden deze direct gegeotagged.
In dit programma kan je ook routes met waypoints aanleggen, maar voorlopig ben ik niet van plan om deze functie te gebruiken. Ook als je bijvoorbeeld een route afgelegd hebt en je waant je verloren, dan kan je op basis van het vastgelegde traject gewoon terug navigeren naar waar je vandaan kwam.
Best wel een aardige applicatie en ook niet duur (2,39€ geloof ik).


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:06.