iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Navigatie (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/)
-   -   Hardware: gps resetten (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/51263-gps-resetten.html)

lotusdiver 03-01-10 13:07

gps resetten
 
wanneer ik google maps gebruik op mijn iphone, gebeurt het met grote regelmaat, dat de locatie niet klopt, mijn iphone zit er dan zeker 500 meter naast. Ik merk dan ook, als ik navigion opstart, en hij heeft een fix, dat mijn iphone om de 3 seconden even het contact verliest met de satalieten. ( dit zie ik, als ik in navigion kijk bij sataliet status, en dat de coordinaten elke 3 seconden even op 0 springen)

Wanneer ik dan "herstel locatiewaarschuwingen"gebruik, en alles reset, werkt de gps weer, maar dezelfde dag nog begint het probleem opnieuw.
Is dan de gps chip in mijn iphone kapot, of is het normaal dat ik elke dag wel weer alles moet resetten?

ThaBudz 03-01-10 13:22

google maps zit er bij mij ook een 500 meter naast en met tomtom heb ik dit probleem niet , wel afwijking van 20 meter ofzo

huibregt 03-01-10 15:38

Als Google maps er 500m naast zit, dan heeft hij waarschijnlijk nog geen GPS fix en gebruikt alleen de telefoonmasten. Dat kan afhankelijk van de omstandigheden enkele minuten duren voor de GPS het overneemt. Je ziet dat aan de blauwe locatie-bol. Alleen als hij pulseert heeft hij een GPS fix.
Wat er verder aan de hand is met het resetten weet ik zo even niet. Bij mij raakt Navigon de fix niet steeds kwijt, hij blijft de co÷rdinaten aangeven, tenzij ik slechte ontvangst heb b.v. binnenshuis. Als ik binnenshuis vlak bij het raam een fix heb en ik beweeg een meter van het raam af, dan gaat hij inderdaad om de paar seconden de fix kwijt raken en vind ze dan weer even.
Conclusie alleen bij een slecht zicht op de hemel (op de satellieten dus) verliest hij steeds het contact.

Frankenbar 04-01-10 12:28

Ik herken het probleem van 500m naast de spot waar je zit met google maps. Maar dit is volgens mij telefoon afhankelijk. Mijn vrouw heeft ook een iphone. Op die van haar wordt de locatie goed aangegeven +/- 20m op mijn telefoon is dit altijd 500m naast de plek. Of ik buiten, binnen 10min wacht maakt allemaal niet. Heb de app motionx GPS geinstalleerd om te kijken of deze het wel goed doet, maar ook 500m naast de spot waar ik sta.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:27.