iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Navigatie (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/)
-   -   Hardware: in buitenland vrijwel geen GPS ontvangst (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/52304-buitenland-vrijwel-geen-gps-ontvangst.html)

nath01 18-01-10 20:37

in buitenland vrijwel geen GPS ontvangst
 
Tijdens een verblijf van de zomer in Kreta had ik met iPhone 3G (jailbreak) geen GPS ontvangst met TomTom, Navigon of Sygic. Nu zijn wij naar Tenerife geweest afgelopen week (wat een heerlijk weer daar zeg!!) met 2 verschillende iPhones 3GS beiden jailbreak (overigens toestellen allen origineel simlock vrij)en met TomTom en Sygic erg slechte ontvangst. Soms lag toestel een half uur buiten met navigatie aan en nog steeds geen ontvangst, af en toe kwam er uiteindelijk ontvangst. Navigon heeft het in het geheel niet gedaan. Op de terugweg in Belgie nog geprobeerd inde auto zeker een minuut of 20 maar ook geen succes. Zo snel we in NL kwamen en op Vodafone netwerk zaten deed hij het direct.

Ik heb het forum door zitten kijken en meerdere malen de opmerking gelezen van mensen die zeiden dat het erop leek dat zolang data roaming uitstaat dit probleem zich voordoet. Ook heb ik veel opmerkingen voorbij zien komen van mensen die zeiden dat dit niet kon. Ik zou dit zelf ook roepen dat het niets met de roaming te maken heeft echter begin ik door eigen ervaring hier toch aan te twijfelen. Is er nog niemand die hier een definitief antwoord op weet/heeft?

Thanxxx

ballegooier 19-02-10 21:54

Beetje late reactie, maar ik heb ook ontdekt dat ik in het buitenland ineens geen GPS ontvangst meer had. Dat was vanaf het moment dat Vliegtuigmodes activeerde (terwijl 'Locatievoorzieningen' op 'aan' bleef staan) Nu ben ik er na wat testen achter, dat de simkaart (in mijn geval dan) per-se actief moet zijn. iPhone in vliegtuigmodus zetten zorgt ervoor dat Navigon geen GPS detecteert, ook al staat locatievoorziening aan. Je hoeft niet per-se de simkaart te ontgrendelen (dus je kunt gewoon onbereikbaar blijven) om de GPS wel weer te laten werken. Ik vindt dit probleem ook bij niemand terug, dus ik vind het ook maar vreemd. Het is nu eenmaal zo. Je kunt iig geen datakosten maken in het buitenland als je dataroaming uit hebt staan en je simkaart niet ontgrendelt :-)

huibregt 20-02-10 11:04

Zucht..
Voor de zoveelste keer: In vliegtuigmodus is ook de GPS uitgeschakeld (waarom Apple dat zo beslist heeft weet ik natuurlijk niet.) Kijk b.v. daarvoor ook eens in de gebruikershandleiding van de iPhone. Daarin vind je heel veel zaken perfect uitgelegd. Dit voorkomt veel van steeds weer dezelfde vragen op diverse forums.

ballegooier 21-02-10 20:14

@huibregt, de verwarring hier zit 'em er in dat je nadat je vliegtuigmodus hebt aangezet, GPS (en ook Wi-Fi) apart weer aan kan zetten: voor GPS is dat de switch 'locatievoorziening'. Gek genoeg helpt dat in mijn geval niet om Navigon weer GPS te laten ontvangen. Overigens ben ik hier de enige, in een ander topic was iemand die wel dmv gebruik van SBSettings 'Phone' uit kon zetten, en wel GPS ontvangst had.

huibregt 21-02-10 22:09

@ballegooier,:
Sorry, ik heb geen ervaring met jailbreak, dus weet niet wat dan wel en niet apart te schakelen is en wat er dan mis kan gaan. De originele Apple handleiding slaat natuurlijk alleen op een unjailbroken iPhone.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:27.