iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Navigatie (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/)
-   -   Navigon: Live traffic in Navigon (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/79632-live-traffic-navigon.html)

Erikje128 09-12-10 10:32

Live traffic in Navigon
 
Ik overweeg om in het gratis T-Mobile Navigon pakket de live traffic functie aan te schaffen.
Weet iemand hoe vaak de info ververst wordt? Heeft iemand ervaring met de live traffic van Navigon?
Alvast bedankt voor de info.

Sorry dingo's was een iPhone typ foutje

PaulSe 12-12-10 18:25

Ik weet niet wat je bedoelt met dingo's, maar de info wordt in prinipe continue ververst.

ballegooier 12-12-10 19:33

Heb je het aparte live traffic topic al bekeken? Veel vragen en ervaringen worden daar beantwoordt. Ik gebruik het vooral omdat het maar eenmalig 25,- (destijds 10,-) kost wat eigenlijk geen geld is voor onbeperkte verkeersinformatie.

Vergelijk het qua extra kosten/investering met een accesoire als een TMC (oplaad)kabel voor een TomTom (een losse TomTom dus) kost je ook 1 x een paar tientjes, verder geen abonnement nodig en toch file informatie.

Qua kwaliteit denk ik dat Live Traffic tussen TMC (wat er op de radio komt oa via RDS - correct me if I'm wrong) en tomtoms HD Traffic (een betaald abonnement)
Navigon draait hun eigen verkeersinformatie - en data servers en ze hebben dacht ik een contract met Vodafone in verschillende landen waarmee ze alle Vodafone-mobieltjes op de weg kunnen 'volgen' of iig die bewegingen te analyseren. Ik vind de live traffic informatie erg handig en doelmatig, maar het gaat ook wel eens mis: ik werd eens op een afslag van de A1 afgestuurd om er verderop een paar km later diezelfde A1 weer opgestuurd te worden. Er zou tussen dat stuk een file staan, maar die was inmiddels al opgelost dus. Ik heb ook al een paar keer meteen minimaal 20 minuten bespaard door files te omzeilen en ik heb nu een hoop sluiproutes erbij geleerd! ;)

iCooper 18-01-11 09:32

Persoonlijk vind ik deze functie geniaal. Ik gebruik hem niet in de T-Mobile Navigon select maar in de volledige Navigon versie. Wat hij doet is periodiek files controleren, maar je kan hem ook forceren om te controleren (het auto/file knopje linksbovenin) je krijgt dan een overzicht en mits mogelijk, een alternatieve route gebaseerd op je routeprofiel. Je kan zelfs aangeven per file, of je hem wilt omzijlen of perse er doorheen wilt :)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:02.