iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Navigatie (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/)
-   -   Navigon: Navigon versie 1.7 (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/80155-navigon-versie-1-7-a.html)

ballegooier 16-12-10 11:36

Navigon versie 1.7
 
Navigon 1.7 is uit, met MyReport functie.
Verder viel me op dat bij de TTS stem (text to speech) de schoonmoeder van koningin Beatrix is verwisseld met de stem van 'Tom' die we kennen van TomTom, een prettig alternatief om te horen, naast de ook uiterst prettige standaard (niet TTS) stem...!
Verder is ook de 'aankopen terugzetten' knop weer terug in de in-app purchases, dat scheelt weer een hele hoop verwarring voor veel mensen denk ik...

Lian1966 16-12-10 14:14

Ik wil hem ook updaten maar krijg steeds te zien dat ik ruimte vrij moet maken op mijn iPhone. Hoeveel ruimte heeft deze update nodig want ik heb al vanalles verwijderd maar nog steeds lukt het niet?
Is het misschien handiger om Navigon er eerst af te gooien en dan opnieuw te installeren?

Krusko 16-12-10 14:53

Ik had hetzelfde probleem. Via Itunes update ging wel goed. Update is 1,7 GB als ik het goed zag in Itunes.

huibregt 16-12-10 17:44

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Lian1966 (Bericht 615508)
Ik wil hem ook updaten maar krijg steeds te zien dat ik ruimte vrij moet maken op mijn iPhone. Hoeveel ruimte heeft deze update nodig want ik heb al vanalles verwijderd maar nog steeds lukt het niet?
Is het misschien handiger om Navigon er eerst af te gooien en dan opnieuw te installeren?

Elke app die je installeert heeft (tijdelijk) minimaal 2x de app-grootte aan vrij geheugen nodig. Eerst de oude versie eraf gooien werkt. Je bent dan echter wel al je voorkeur-routes etc. kwijt. Die moet je daarna dus weer invoeren als je ze wilt houden.

Lian1966 16-12-10 20:20

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door huibregt (Bericht 615584)
Elke app die je installeert heeft (tijdelijk) minimaal 2x de app-grootte aan vrij geheugen nodig. Eerst de oude versie eraf gooien werkt. Je bent dan echter wel al je voorkeur-routes etc. kwijt. Die moet je daarna dus weer invoeren als je ze wilt houden.

Het is me inmiddels gelukt door de update via iTunes op mijn laptop te installeren. Duurt wel even maar het is allemaal goed gegaan.

ballegooier 17-12-10 02:12

Kom er net achter dat de TTS stem exact dezelfde als de voorlees-stem van de iPc app ! ;)
Dat is volgens mij dezelfde meneer....?

ronaldo1967 18-12-10 12:54

Heb de update geladen voor zowel IPhone 3GS als mijn iPad, ben me nog niet zeker of ik op iPad zal navigeren maar i.i.g. Fijn dat je het ook kostenloos op iPad kan zetten.
Ziet er allemaal goed uit maar heb helaas nog niet getest op beide.
Ik gebruik navigon europe nu een paar maand, bevalt zover goed maar erger mij aan 2 dingen en ik weet niet of iemand mij kan helpen dit op te lossen.
1e probleem wat ik als zeer storend ervaar is dat de gps zeer onnauwkeurig is en langzaam hersteld als je verkeerd bent gereden en met onnauwkeurig bedoel ik dat hij geregeld de straat neemt die dicht in de buurt ligt. Ik heb gelezen hier op de site dat dit te verhelpen is met de TomTom carkit voor iPhone maar dat gaat dus niet lukken als nu de iPad wil gaan gebruiken voor mijn navigon. Kan iemand een goede tip geven?
2e zeer storend probleem is dat als de iPhone over Bluetooth over autoradio gaat om handsfree te bellen dat de navigatiestem er zeer luid door het gesprek gaat en dus het gesprek niet goed mee krijg.

Als deze 2 problemen verholpen zijn dan maakt het de navigon voor mij perfekt en natuurlijk kaartupdates zouden zeer welkom zijn want dat gaat in aantal situaties echt niet meer en kost vaak veel extra tijd en Kilometers heb ik het goed dat in deze update kaartupdates zijn verwerkt?
Alvast bedankt voor de hulp.

ballegooier 18-12-10 13:09

Helaas zou op het gebied van een stem door je telefoongesprek (ofwel de multitasking) Navigon in de leer moeten bij TomTom: daar krijg je (als de app en/of gps tenminste werkt;)) de kaart te zien tijdens het bellen en houden de gesproken instructies op. Bij navigon is het helaas precies andersom; je krijgt geen kaart te zien en de dame of TTS meneer tettert door je gesprek heen. Dat is helaas niet op te lossen.

Wat betreft je gps- nauwkeurigheids vraag; de iPad heeft tov de 3G(s) een andere, betere gps chip* en navigeert bijna haarscherp. Voor je iPad heb je dus absoluut geen gps versterker oplossing nodig zoals je daar bij de 3G(s) wel bij gebaat bent.
*net als in de iPhone4, wat een verademing is tov de 3G(s) vwb de gps prestaties.

corne64 18-12-10 13:29

App ook op mijn 3GS gezet en er meteen al spijt van. Het zijn 100% zeker niet de meest recente Navteq kaarten die erin gebruikt worden.Straten die op een PNA van Navigon al wel staan staan op deze app niet.

ronaldo1967 18-12-10 13:35

Hoi

Bedankt voor je snelle reactie Ballegooier

Ja dan moeten ze dat maar snel eens veranderen bij Navigon wat betreft door het gesprek tetteren.
Wat betreft dat de nauwkeurigheid beter is op de iPad kan ik nu ook bevestigen dat dit zo is,ik vermoede het gisteren al.
Dan kan ik voorlopig het beste navigeren met de IPad dan zijn tevens beide problemen opgelost en scheelt me ook de kosten voor een TT carkit van 99 euro.
Vind navigeren met IPad geen probleem in de auto, eigenlijk best fijn dat alles groter weergegeven word en weer normaal telefoneren kan.

Hoop tevens dat er op korte termijn kaartupdates komen dan is het helemaal perfect en krijgt Navigon van mij de 5 sterren

Groet Ronald

jvs 18-12-10 15:55

Ik heb de nieuwe versie 1.7 geladen, nu valt mijn scherm uit tijdens navigeren. Dit had ik niet met de versie 1.6. Heeft iemand daar ook last van en wat kan ik er aan doen.

ballegooier 19-12-10 00:26

Tip van automatisch slot op 2 minuten zetten al geprobeerd?

Wilbie 19-12-10 13:36

Die tip is niet meer van toepassing voor versie 1.7. Deze bug is namelijk opgelost, tenminste voor mij...

Stiggy 20-12-10 13:59

Wat me vandaag opviel: bij flitsers zegt hij nu "pas op, gevaarlijke situatie" (ik dacht eerst: huh?), vroegah zei zei: "pas op, verkeerscontrole". Dat was toch ff duidelijker. Voor de rest super, actieve rijstrookassistent is een mooie uitbreiding. Wat mij betreft ligt Navigon nog altijd voor op TomTom. (2 minpuntjes vind ik inderdaad het doorpraten als je gebeld word en het niet apart in kunnen stellen van de taal).

Leo van der Meer 20-12-10 23:29

Ik heb 1.7 op mijn iphone 4 en merk dat ie echt heel snel gps fix heeft en ook het multitasken gaat heel soepel.

Met mijn 3G was dat wel anders.

jvs 24-12-10 06:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door jvs (Bericht 616331)
Ik heb de nieuwe versie 1.7 geladen, nu valt mijn scherm uit tijdens navigeren. Dit had ik niet met de versie 1.6. Heeft iemand daar ook last van en wat kan ik er aan doen.

Ik heb inmiddels zo'n 750km gereden met nieuwe versie en regelmatig crashed Navigon en moet deze opnieuw opstarten. Daar heb ik voor de update nog nooit last van gehad.

Is dit probleem herkenbaar en wat kan ik er aan doen...

ballegooier 24-12-10 10:51

Ik heb ook een paar keer gehad dat Navigon crashte, keer of 3 denk ik sinds de update. Gebeurde echter niet tijdens het rijden/navigeren, maar na het opnieuw opstarten / oproepen uit de multitask-bar. Om naar een volgend adres te willen gaan navigeren, maar dan crasht ie en moet ik de app opnieuw (of nog een keer) opstarten. Ik zit op 4.1 overigens.

Stiggy 24-12-10 10:59

Hum.. ik heb nu ook 2x een crash gehad. :mad: Bij vorige versies nooit gehad, die waren zo stabiel als het maar kon. Ik zit op een 3GS met 4.2.1.

Dejive 24-12-10 16:04

Hebben jullie misschien al gedaan, maar even de iPhone een harde reset geven helpt vaak ook met dit soort problemen!

Flying Legend 04-01-11 19:57

bij de iPhone versie kan je de kaart laten weergeven
zodat hij je positie continu volgt en mooi weergeeft (en dus ook flitspalen aankondicht)
bij de iPad echter heb je deze optie niet
je ziet gewoon een statische map in het hoofdscherm
enorm spijtig vind ik dat !
of is er toch een manier de map te laten meelopen zonder een route in te geven bij de iPad app ?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:54.