iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone accessoires en onderdelen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f30/iphone-accessoires-onderdelen/)
-   -   Lightning kabel: echt of namaak? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f30/iphone-accessoires-onderdelen/157640-lightning-kabel-echt-namaak.html)

apeka 12-09-14 17:02

Lightning kabel: echt of namaak?
 
Om mogelijke problemen met namaak kabels te voorkomen, heb ik bij iCulture shop (Coolblue) twee originele 1mtr Apple lightning kabels besteld en ontvangen. Die zijn duurder dan de namaak...
Nu vraag ik me af hoe je kunt zien, of dit inderdaad échte Apple kabels zijn? Ze zitten verpakt in een plastic zakje, met een manchetje eromheen. Maar verder is er geen enkele Apple logo o.i.d. op te vinden, alleen het USB-logo op de USB-stekker.
Coolblue kan me ook geen afdoend antwoord geven. Weet iemand hoe je echt van namaak kan onderscheiden?

eryc 12-09-14 17:09

Hier vind je een overzicht vanuit Apple met betreking tot de authenticiteit van de accessoires: Identify counterfeit or uncertified Lightning connector accessories

apeka 12-09-14 23:58

Ah, dank je wel! Het was even zoeken naar die hele kleine lettertjes op de kabel, maar ik heb dus inderdaad originel Apple kabels.. Had van Coolblue ook niet echt iets anders verwacht...:-)

ballegooier 09-11-16 14:50

@apeka, hoe heb jij nu precies uitgevonden hoe of de geleverde lightning kabel origineel is? Ik zie in het artikel waarnaar gelinkt wordt, niets staan over lettertjes op de kabel. Ik kan überhaupt ook geen tekst vinden op deze kabel.

Ook ik heb via Coolblue een 1m standaard Apple lightning kabel aangeschaft, maar qua verpakking ziet het er uit alsof die van deal extreme komt oid.....

Ik snap dat de verpakking zgn. 'bulk' kan zijn, maar dat is nu juist waardoor je vaak kunt onderscheiden of die echt is of niet als ik dat artikel zo lees...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...ue%20kabel.jpg

apeka 09-11-16 15:50

Op de kabel zelf zou met hele kleine lettertjes te zien moeten zijn of het een echte Apple kabel is. Zie: https://support.apple.com/nl-nl/HT204566, onder 'De tekst op de verpakking vergelijken met de tekst op de kabel'. Ik heb mijn kabels alweer een tijdje geleden aangeschaft bij Coolblue, dus misschien hebben ze nu een andere leverancier?

ballegooier 09-11-16 16:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door apeka (Bericht 1027622)
Op de kabel zelf zou met hele kleine lettertjes te zien moeten zijn of het een echte Apple kabel is. Zie: https://support.apple.com/nl-nl/HT204566, onder 'De tekst op de verpakking vergelijken met de tekst op de kabel'.

Aha, je bedoelt dit stukje tekst:

"Op een Lightning-naar-USB-kabel van Apple staat 'Designed by Apple in California' en 'Assembled in China', 'Assembled in Vietnam' of 'Indústria Brasileira' op de kabel op ongeveer 18 cm van de USB-connector. Aan het einde van deze tekst ziet u een serienummer van twaalf cijfers."

In dat geval kan ik melden dat mijn door Coolblue geleverde kabel origineel is... De tekst is zeer lastig te zien; ik kon het pas ontwaren mbv een felle lamp erop.

Verder zijn alle andere kenmerken ook aanwezig; hoewel die lastig te onderscheiden zijn van een goede namaak kabel.

Bedankt voor je antwoord en hulp :)

MCNO 09-11-16 21:43

Citaat:

De tekst is zeer lastig te zien; ik kon het pas ontwaren mbv een felle lamp erop.
We worden allemaal een dagje ouder \o-o/ :P

peerenbooms 10-11-16 12:30

De kabel die ik heb komt van de action 1€49 en doet het prima.

Snap dat hele originele niet , er zou een chip in de kabel zitten en bij een mogelijke update niet meer werken. Nou ik heb die kabel al vanaf ios 7 en werkt nog steeds.

Guest-20180925190238 11-11-16 12:30

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door peerenbooms (Bericht 1027646)
De kabel die ik heb komt van de action 1€49 en doet het prima.

Ik wilde er ook zo eentje. Dus! Bottinen aangetrokken. Triporteur in gang gestampt om naar Holland te rijden op zoek naar een Action. Blijken die dingen 5,95 € te kosten. Vééééél te duur. :mad: Het zijn wel MFi dingetjes, dat dan weer wel. :-)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:11.