iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone accessoires en onderdelen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f30/iphone-accessoires-onderdelen/)
-   -   Probleem met Brodit actieve houder en Alpine KCE-433iv iPod kabel (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f30/iphone-accessoires-onderdelen/59337-probleem-brodit-actieve-houder-alpine-kce-433iv-ipod-kabel.html)

Rinusch 09-05-10 18:36

Probleem met Brodit actieve houder en Alpine KCE-433iv iPod kabel
 
Hallo allemaal,

Ik heb net een Brodit actieve houder aangeschaft en een KCE-433iv kabel om de iPod functionaliteit van mijn iPhone vanaf mijn Alpine autoradio te kunnen gebruiken.
Die houder kocht ik met daarbij een standaard kabel die aan de ene kant in de houder zit (iPhone aansluiting) en aan de andere kant in een 12V aansluiting (sigaretten-aansteker) van mijn auto kan.

Die kabel wil ik nu dus vervangen door de Alpine kabel. Je kunt de standaard kabel uit de Brodit houder halen door een paar schroefjes los te draaien. Je haalt dan een klepje los wat de stekker in de houder klemt.

Wat schetst nu mijn verbazing? Die Alpine kabel past niet goed in de Brodit houder! Bovendien heeft de stekker van de Alpine kabel een soort 'weerhaak' mechanisme zodat de stekker niet uit de telefoon kan vallen tenzij je in de stekker knijpt terwijl je trekt. Niet erg handig in mijn set-up natuurlijk.
Dat laatste is vast niet onoverkomelijk, desnoods haal ik die weerhaakjes eraf, maar dat die stekker niet in de houder past, snap ik echt niet. Je zou toch verwachten dat men met dat soort zaken rekening houdt? Ik zal toch niet de eerste zijn die zo'n kabel in combinatie met een actieve (Brodit) houder wil gebruiken?

Heeft iemand anders hier ervaring mee of vaker van gehoord? Wat zijn mijn opties? Hopelijk is er nog een soort verloopstukje verkrijgbaar ofzo.

Als er behoefte is aan foto's om e.e.a. te verduidelijken, is dat geen probleem (is het mogelijk om foto's aan een post toe te voegen? Ik ben nieuw hier)

Groeten,
Rinusch


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:09.