iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone accessoires en onderdelen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f30/iphone-accessoires-onderdelen/)
-   -   Blaupunkt iPod interface (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f30/iphone-accessoires-onderdelen/9460-blaupunkt-ipod-interface.html)

apoZ 16-03-08 15:51

Blaupunkt iPod interface
 
Ik heb een blaupunkt iPod interface geïnstalleerd in mijn wagen en dat werkt perfect met mijn Nano 2G en blaupunkt radio.
Als ik de stekker in mijn iPhone probeer te steken, heeft hij nog maar 1 keer gewerkt (en heel kort). De andere keren komt er een melding op de iPhone dat het product niet ontwikkeld werd voor iPhone.
Iemand die dit ook ervaart of suggesties?

Alvast bedankt

Aviator3 19-03-08 05:00

Ik zoek ook een adapter voor de blaupunkt fabrieksradio in mijn Alfa. Bedoel jij deze ?
Misschien moet je de firmware updaten. Hier is de link. Je vind er ook een handleiding hoe het werkt.
Ik heb hem zelf nog niet in bezit maaar ik heb wel een email naar blaupunkt gestuurd met de vraag of hij met de iphone kan worden gebruikt. Als ik antwoord heb dan post ik hem hier.
Die melding kan je dus gewoon negeren. Als ik hem op een bose sounddock plaats krijg je dezelfde melding, maar werkt prima.
Heb je hem inmiddels aan de praat gekregen, ik ben wel benieuwd.

pevi 19-03-08 10:33

Mijn Pioneer autoradio geeft ook een bijna identieke melding, maar werkt wel gewoon zoals al mijn eerdere iPod versies.

apoZ 19-03-08 10:36

Maar jij gebruikt dan ook niet de Blaupunkt iPod interface, of wel ?

pevi 19-03-08 11:18

Nee, ik gebruik de Pioneer iPod interface maar dacht de eerste keer ook dat het niet zou werken en kreeg ook een identieke melding. Vervolgen bleek hij na de melding met Nee te hebben bevestidgd gewoon te werken. Zoveel zullen die interfaces volgens mij niet verschillen.

apoZ 19-03-08 17:49

Ik heb het geprobeerd met de laatste update (hoewel dat enkel iets zou mogen veranderen aan de weergave en niet aan de herkenning) en dit haalt ook niets uit. Gedurende 2 seconden speelt hij en dan verwisselt hij continu (om de millisecond) naar iPod-scherm en scherm dat zegt dat er een extern apparaat is aangesloten.
Laat je me weten als je iets hoort van Blaupunkt? Misschien doe ik iets verkeerd?

DGCAR 19-03-08 17:53

het kan te maken hebben welke versie je op je iphone heb staan, pioneer heeft een probleem met 1.1.4 dus al je 1.1.2 of 3 erop zet lukt het waarschijnlijk wel.

Aviator3 19-03-08 22:07

Ik heb nog niks van blaupunkt gehoord, het is nu 2 dagen geleden. Ik kom erop terug.

apoZ 20-03-08 18:29

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DGCAR (Bericht 84487)
het kan te maken hebben welke versie je op je iphone heb staan, pioneer heeft een probleem met 1.1.4 dus al je 1.1.2 of 3 erop zet lukt het waarschijnlijk wel.

Ik heb 1.1.3 en het gaat niet.

hansvdpost 22-03-08 18:55

Volgens mij is dit de oplossing

http://www.tomacarparts.nl/Downloads/09a.pdf

op blz 3 staat een kabel die je in de wisselaar uitgang doet en die zet hem om naar tulp!

Met blaupunkt interface schakelt die telefoonfunctie uit.

als je dit dan combineert met een kabel van caliber of carcom (Carcomm CMIC-05) dan kan je hem zo aansluiten op je radio (eventueel zelf met videofunctie). en als je dan een brodit houder erbij doet (Brodit holder 915168) dan kan je hem draaien voor de coverflow.

Enige wat ik nog aan het uitzoeken ben welke kabel in de houder van brodit past of dat je de houder van brodit moet kopen zonder kabel aansluiting en dat je dan de kabel handmatig erin doet.

Dit in combinatie met bluetooth parrot is volgens mij ideaal!!

En die kabel vanuit de blaupunkt is voor veel meer radiomerken ook te koop met wisselaar aansluiting!

apoZ 22-03-08 23:34

Hartelijk bedankt voor je uitleg, hans.
Maar ik heb 99€ uitgegeven aan die ipod interface... Ik zocht dus een oplossing die deze interface ook gebruikt!
Achja, anders gebruik ik m'n ipod nano wel voor in de wagen... :)

Aviator3 28-03-08 00:48

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Hier het antwoord van blaupunkt:

Sehr geehrter Kunde,

vielen Dank für Ihre E-Mail.

Leider müssen wir Ihnen mitteilen, das das spezielle iPod-Interface nicht mit dem EA-Gerät von Alfa kompatibel ist.

Wir bitten um Ihr Verständnis. Haben Sie noch Fragen? Rufen Sie uns an. Unsere Hotline erreichen Sie Montag - Freitag von 8.00 bis 17.00 Uhr unter der Telefonnummer 0180/5 00 02 25 Immer gut informiert, tragen Sie sich im Blaupunkt Newsletter ein. [mehr unter www.blaupunkt.de]
Mit freundlichen Grüßen
Ihr Blaupunkt Service Team

Werkt dus niet volgens hun. Nou blijf ik achterdochtig en geloof ik het niet. Als het met de ipod werkt, dan zou de iPhone ook moeten lukken.
Omdat al veel leden op dit forum gewoon hun oude interface gebruiken. Ze krijgen allen die standaard meldingen van vliegtuigmodus en dat de iPhone is aangesloten op een apparaat wat niet is ontworpen voor de iPhone. Deze moet je dus negeren.
In de Apple store zeiden ze ook tegen mij dat de sounddocks voor de iPod niet compatible zijn met de iPhone. En wat blijkt, werkt gewoon. In de winkel heb ik hun iPod eraf gehaald, mijn iPhone erop. Kreeg wel deze twee bovenstaande meldingen en heb deze genegeerd. Resultaat, mijn muziek klonk in de winkel. De verkoper wist niet meer wat hij moest zeggen.

Ze willen zich allemaal indekken voor het geval je GSM storingen via de luidsprekers van je auto/sounddock hoort. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar niet echt storend als het af en toe gebeurd.
Heeft iets met afscherming van draden te maken.
Toch ben ik er zelf nog niet helemaal uit, welk systeem ik ga nemen.

apoZ 28-03-08 10:57

Nu hebben ze geantwoord dat de ipod-interface niet compatibel is met de radio in je Alfa Romeo... Nu weten we nog niet of de ipod-interface compatibel is met de iPhone ?

Aviator3 29-03-08 11:41

Volgens mij dus niet, want dat stond wel in de vraag die ik had gestuurd.
In een andere topic, over de iPhone en Alfa, heb ik een positief antwoord van dension gehad over de gateway 100. Die is compatible met iPhone.
Lees zelf maar in het topic.
Die ga ik dus aanschaffen.

apoZ 29-03-08 12:56

Ok. Ik hou het dan maar bij mijn oude Nano in de wagen :).
Ik neem trouwens gewoon zo op in de wagen en zet het op speaker. De mensen verstaan me en ik vind het makkelijk (ik bel ook niet zo veel).

Bouw72 01-09-08 12:14

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door apoZ (Bericht 82691)
Ik heb een blaupunkt iPod interface geïnstalleerd in mijn wagen en dat werkt perfect met mijn Nano 2G en blaupunkt radio.
Als ik de stekker in mijn iPhone probeer te steken, heeft hij nog maar 1 keer gewerkt (en heel kort). De andere keren komt er een melding op de iPhone dat het product niet ontwikkeld werd voor iPhone.
Iemand die dit ook ervaart of suggesties?

Alvast bedankt

Klopt de ipod interface van Blaupunkt werkt niet samen met de iphone. Je kunt je iphone aansluiten op je autoradio (wel afhankelijk welke), met een zogeheten aux-kabel. Deze sluit je aan op de c3 kamer van je radio (waar normaal een cd-wisselaar aangesloten word)en plugt hem in in de koptelefoon uitgang, je kunt hem dan niet via de radio aansturen maar via het apperaat zelf. Je kunt met deze aansluiting je ipod op je iphone gebruiken. De telefoon gaat (nog) niet, maar daar word aan gewerkt.

Bouw72 01-09-08 12:16

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door apoZ (Bericht 88653)
Nu hebben ze geantwoord dat de ipod-interface niet compatibel is met de radio in je Alfa Romeo... Nu weten we nog niet of de ipod-interface compatibel is met de iPhone ?

De interface is niet compatibel. Je kunt hem aansluiten met een normale aux-kabel. Aan de c3 kamer en dan alleen je ipod gebruiken, de telefoon niet.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:56.