iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Extra 'afzender' emailadressen bij exchange (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/103609-extra-afzender-emailadressen-exchange.html)

Gpsgek 05-11-11 16:15

Extra 'afzender' emailadressen bij exchange
 
Beste allemaal,

Voor mijn privé mail maak ik gebruik van hosted exchange. Email van verschillende adressen wordt geforward naar de exchange box, en met behulp van berichtregels wordt de email in verschillende mappen gezet.

Op mijn pc heb ik verschillende uitgaande smtp servers geconfigureerd, zodat ik via de verschillende adressen kan reageren. Op de iPhone is het ook mogelijk extra smtp servers te configureren (zie iOS: Configuring additional outgoing mail servers) maar helaas lijkt deze optie niet te bestaan voor een exchange account.

Hebben jullie suggesties om dit op te lossen?

Bij voorbaat dank,
Martijn

jemmie 05-11-11 16:54

Wat je kan doen is de account van je andere mailboxen wel aanmaken met de juiste smtp gegevens, maar deze niet automatisch laten ophalen.
Je kan dan het account kiezen van waaruit je verstuur. Nadeel is dan wel dat de verzonden mail niet in jouw exchange komt maar op de iPhone blijft.

Gpsgek 05-11-11 17:02

Dank voor je reactie. Ik heb inderdaad deze mogelijkheid geprobeerd, maar het (nog grotere) nadeel is de iPhone niet net als outlook het juiste antwoordadres kiest, waardoor dit vrij onoverzichtelijk wordt met >10 mailadressen. Andere oplossingen zijn erg welkom ;-).

jemmie 05-11-11 17:29

Het probleem is denk ik dat outlook kijkt naar de envelope sender in de headers van de mail en daaraan een smtp server koppelt.

IOS kijkt naar de mailbox waar de mail instaat en gebruikt het daarbij behorende account.

Het zal dus volgens mij nooit automatisch kunnen.

Gpsgek 05-11-11 17:34

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door jemmie (Bericht 731614)
Het probleem is denk ik dat outlook kijkt naar de envelope sender in de headers van de mail en daaraan een smtp server koppelt.

IOS kijkt naar de mailbox waar de mail instaat en gebruikt het daarbij behorende account.

Het zal dus volgens mij nooit automatisch kunnen.

Inderdaad. Misschien een suggestie aan Apple waard? Lijkt me niet dat ik de enige ben met dit probleem.

jemmie 05-11-11 17:45

Dit is denk ik niet een probleem wat apple moet oplossen, maar microsoft.

IOS maakt gebruik van activesync om met een exchange server te praten, en dit is een protocol wat apple onder licentie mag gebruiken, maar dus van microsoft is.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:22.