iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   3GS Kan niet worden geactiveerd. (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/104408-3gs-niet-worden-geactiveerd.html)

VW070 14-11-11 19:55

3GS Kan niet worden geactiveerd.
 
Ik heb een iphone 3GS met t-mobile simlock. Nu heb ik deze van het weekend aan itunes gehangen in DFU mode en de nieuwste software gedownload en geinstalleerd(Nu weet ik niet welke dit is ? ios5 of 4.3) De installatie is goed verlopen en dan komt het configuren van de telefoon. Alleen de activatie lukt niet! Ik heb het geprobeerd met een t-mobile en vodafone simkaart maar beiden zegt itunes dat er geen simkaart is aangetroffen. En activeren via Wi-Fi zegt de iphone de heletijd dat het activeren is mislukt omdat de servers eruitliggen. Ben ook al naar een gsm reparatie winkel geweest maar die zeggen dat ik de iphone kan weggooien? Dat is tog hartstikke vreemd.. gewoon via itunes geupdate en het werkt niet! Wie o wie kan me helpen? Alvast bedankt!

jeremythe 15-11-11 21:20

beste VW070,

is het probleem ondertussen opgelost?

Ik heb vandaag namelijk mijn 3GS ook geupdated naar ios 5.0.1. en heb precies hetzelfde probleem. Ik kan em niet activeren en via iTunes geeft tie aan dat er geen sim gevonden is. Heel vaag en loop helemaal vast.

Mocht je het hebben opgelost, dan hoor ik graag hoe jij dat gedaan hebt. Zijn er anderen die me/ons kunnen helpen, dan hoor ik het graag!!

VW070 15-11-11 22:14

Hoi Jeremythe,

Nee dit is helaas nog niet opgelost.. Het blijkt dus dat meer mensen hier last van ondervinden denk ik. Iemand die hier een oplossing voor heeft ?

jeremythe 15-11-11 23:40

Dat meen je? Ik ga morgen even langs de apple store, hopelijk kunnen die mannen me helpen. Maar dit is gewoon echt gaar. Ik snap er helemaal niks van. Ik houd je op de hoogte.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 15 november 2011 om 22:43 ----------

inderdaad een bekend probleem als je deze pagina bekijkt, allemaal mensen met hetzelfde euvel

https://discussions.apple.com/thread...rt=15&tstart=0

VW070 16-11-11 13:11

Probeer het volgende eens. Ik ben van het weekend pas weer thuis waar ik het kan proberen.

Ios 4.3.x naar ios 5 op iphone 3gs geen Service / Activatie lukt niet (T-mobile) eindelijk fixed. Wanneer je niet kunt activeren of geen service hebt dan kun je de volgende stappen uitvoeren.

1. Haal je simkaart uit je iphone
2. Start redsn0w_win_0.9.9b4
3. kies jailbreak
4. Ga nu in dfu mode
5. Vink opties Cydia, install ipad baseband en deactivated aan
6. Zodra je telefoon wordt opgestart dan geeft je iphone aan van geen sim kaart
7. stop je simkaart in je iphone en ga je iphone verder configureren

jeremythe 16-11-11 23:41

thanks voor je reply. alleen ben ik echt een noob, dus please help me out.

bij de tweede stap loop ik al vast. ik heb em wel al gedownload, maar vanaf dat moment krijg ik redsnow niet werkend. als je me deze stap uitlegt, kom ik er verder hopelijk wel uit.

thanks alvast!

ballegooier 17-11-11 08:20

Als je zelf denkt dat je een noob bent, zou ik bovenstaand advies niet opvolgen. iPad baseband installeren is nl niet zonder risico (je gps kan er de brui aan geven) en je kunt niet meer terug; het is een onomkeerbare stap... Verder kun je je iPhone nooit meer op de 'normale' manier updaten of herstellen.

Als jouw probleem een bekend probleem is, die niets met jou te maken heeft, maar een fout van Apple of t-mobile moet je het hen laten oplossen. Als je nog aanspraak kunt maken op garantie bij t-mobile moet je dat doen, en verwijzen naar dat topic wat je hebt gevonden.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:48.