Hoe zorg ik dat mijn iPhone niet op internet gaat

Hoe zorg ik dat mijn iPhone niet op internet gaat discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal, Ik zit nog niet zo lang op dit forum en heb sinds kort een iPhone 4s. Ik heb een abonnement zonder internet en ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 10 December 2011, 11:06
» iPhone 4S 32GB (Zwart)  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 September 2011
Berichten: 10
Standaard Hoe zorg ik dat mijn iPhone niet op internet gaat

Hallo allemaal,

Ik zit nog niet zo lang op dit forum en heb sinds kort een iPhone 4s. Ik heb een abonnement zonder internet en wil dus dat mijn iPhone enkel op Wi-Fi gaat. Ik heb bij algemeen > netwerk > mobiele data uitgeschakeld. Toch gaat er nog geld van mijn sim only abonnement af voor internet... Hoe kan dit en hoe kan ik dit stoppen?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 10 December 2011, 11:40
debroei's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 256GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 128GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 December 2009
Locatie: Teylingen
Berichten: 1.131
Standaard

Dat is vreemd ,want met mobiele data uitgeschakeld zou dat niet het geval mogen zijn.
  #3  
Oud 10 December 2011, 12:13
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.232
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door debroei Bekijk bericht
Dat is vreemd ,want met mobiele data uitgeschakeld zou dat niet het geval mogen zijn.
Tenzij er eventueel data verzonden wordt over het GSM-netwerk, GPRS dus. Dan zou er boven in de taskbar dat kleine "bolletje" moeten staan.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrümmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #4  
Oud 10 December 2011, 12:19
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.886
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Tenzij er eventueel data verzonden wordt over het GSM-netwerk, GPRS dus. Dan zou er boven in de taskbar dat kleine "bolletje" moeten staan.
Dat valt toch ook onder "Mobiele Data"?

(dat was dacht ik pre-4S het verschil tussen 3G uitzetten en Mobiele Data uitzetten)
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #5  
Oud 10 December 2011, 12:27
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.232
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door XIII Bekijk bericht
Dat valt toch ook onder "Mobiele Data"?
Is dat een vraag of een bevestiging dat het niet is zoals ik vermoed?
  #6  
Oud 10 December 2011, 12:27
» iPhone 4S 32GB (Zwart)  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 September 2011
Berichten: 10
Standaard

Ik denk dat het aan whatsapp ligt. Als ik ergens ben waar ik geen Wi-Fi heb, lukt het niet om met mijn iphone op internet te gaan. Wel kan ik op een plek zonder internet whatsapp berichten ontvangen, is dat normaal?!
  #7  
Oud 10 December 2011, 13:22
remundo7000's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 128GB (Zwart) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 19 June 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 628
Standaard

Tot en met iOS 3.1.3 was het niet mogelijk om mobiele data uit te zetten. Daar gebruikte ik toen deze website voor: Disable Edge and 3G data on iPhone

Misschien werkt het ook bij iOS 5. Maar zoals boven al gezegd: als je bij de instellingen de mobiele data uitzet, zou dat moeten werken.
  #8  
Oud 10 December 2011, 13:23
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.886
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Is dat een vraag of een bevestiging dat het niet is zoals ik vermoed?
Een vraag, want je bracht me aan het twijfelen.
  #9  
Oud 10 December 2011, 13:28
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2009
Locatie: Gelderland Midden
Berichten: 1.233
Stuur een bericht via Skype™ naar vuurvreter Send a message via twitter to vuurvreter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Platypus Bekijk bericht
Ik denk dat het aan whatsapp ligt. Als ik ergens ben waar ik geen Wi-Fi heb, lukt het niet om met mijn iphone op internet te gaan. Wel kan ik op een plek zonder internet whatsapp berichten ontvangen, is dat normaal?!
Nee dat is volgens mij niet normaal en zou ook niet mogen.
__________________
Ik laat me niet opjagen, ik ben aan het werk, niet op de vlucht.
www.vuurvreter.eu/ <- volg hier de laatste landelijke brandweer meldingen.
  #10  
Oud 10 December 2011, 13:35
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.232
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door XIII Bekijk bericht
Een vraag, want je bracht me aan het twijfelen.
Ik twijfel ook

Ik zie dat fenomeen ook op een iPhone 4S. Mobiele Data staat uit en toch krijg ik af en toe pushberichten binnen. Ik meende, maar ben niet zeker omdat het zo vlug gaat, dat kleine "rondje" te zien verschijnen en weer verdwijnen.

Dus er moet wel een soort van dataverbinding zijn. Nu, er is GPRS en GPRS (General Packet Radio Service). GPRS kan werken op een 2.5G verbinding (GPRS/EDGE) en ook op een GSM verbinding aan 9.600 bps, denk maar aan het oude WAP-protocol.

En als de TS schrijft dat er Watsapp berichten binnenkomen als Mobiele Data uitstaat moet er wel de een of andere dataverbinding actief zijn.

Financieel heb ik daar weinig last van maar het is wel de moeite waard omdat verder te onderzoeken

Laatst gewijzigd door timosha; 10 December 2011 om 16:04. Reden: Taelvauten
  #11  
Oud 10 December 2011, 14:47
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 December 2011
Berichten: 32
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Platypus Bekijk bericht
Ik denk dat het aan whatsapp ligt. Als ik ergens ben waar ik geen Wi-Fi heb, lukt het niet om met mijn iphone op internet te gaan. Wel kan ik op een plek zonder internet whatsapp berichten ontvangen, is dat normaal?!
Heb ik zelf ook met mijn oude Noka gehad. Whatsapp zal altijd verbinding zoeken, een Wi-Fi verbinding en als dat niet mogelijk is je data verbinding. Ook al zet je dat uit.

Whatsapp verwijderen is de enige oplossing voor zover ik weet. De instellingen uitzetten heeft weinig zin.
  #12  
Oud 10 December 2011, 14:55
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2009
Locatie: Gelderland Midden
Berichten: 1.233
Stuur een bericht via Skype™ naar vuurvreter Send a message via twitter to vuurvreter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Broes Bekijk bericht
Heb ik zelf ook met mijn oude Noka gehad. Whatsapp zal altijd verbinding zoeken, een Wi-Fi verbinding en als dat niet mogelijk is je data verbinding. Ook al zet je dat uit.

Whatsapp verwijderen is de enige oplossing voor zover ik weet. De instellingen uitzetten heeft weinig zin.
Nee, mijn wederhelft, had geen internet op de telefoon, maar wel Wi-Fi.
Buiten Wi-Fi om had ze dus ook geen WhatsApp.

Ik vermoed dan ook dat het probleem bij de 4S ligt.
  #13  
Oud 10 December 2011, 16:07
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 January 2010
Berichten: 585
Standaard

Je kunt in een 4s wel de mobiele data uitzetten, 3G echter niet. Dus zal dit de ("verborgen") dataverbinding zijn. Toch ... ?
  #14  
Oud 10 December 2011, 16:25
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 November 2009
Locatie: Gelderland Midden
Berichten: 1.233
Stuur een bericht via Skype™ naar vuurvreter Send a message via twitter to vuurvreter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rav3n Bekijk bericht
Je kunt in een 4s wel de mobiele data uitzetten, 3G echter niet. Dus zal dit de ("verborgen") dataverbinding zijn. Toch ... ?
Dat verwacht ik wel, tenzij iemand anders dit kan ontkrachten.
  #15  
Oud 10 December 2011, 16:33
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 January 2008
Locatie: België
Berichten: 76
Standaard

Als je geen info invoert onder mobiele data, dan kan de iphone toch onmogelijk online?
__________________
http://www.anywaydoors.be/
Blog: http://anyway-doors-binnendeuren.blogspot.com/
  #16  
Oud 10 December 2011, 16:36
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.681
Standaard

bij mij wordt dat steeds automatisch gereset. Ook al voer je onzin woorden in. Heeft met het carrier settings (APN gegevens) te maken oid. Dat is simpelweg ingeladen, en wordt steeds opnieuw opgeroepen / geďnstalleerd.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Platypus Bekijk bericht
Ik denk dat het aan whatsapp ligt. Als ik ergens ben waar ik geen Wi-Fi heb, lukt het niet om met mijn iphone op internet te gaan. Wel kan ik op een plek zonder internet whatsapp berichten ontvangen, is dat normaal?!
Dat hangt er nogal van af. Ik vind dit op zich niet vreemd, als je 'mobiele data' niet uit had staan, hoor.
Ik heb ook wel eens 'geen internet' dan doet Facebook het niet, Google Maps niet, etc. Maar 'Mobiele data' staat dan wel aan. Kortom; de 'hoofdingang' naar het internet zit nog niet 'dicht' en dat wil niet zeggen dat geen enkele app nog internet kan bereiken.
  #17  
Oud 10 December 2011, 16:40
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.232
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door koen_dr Bekijk bericht
Als je geen info invoert onder mobiele data, dan kan de iphone toch onmogelijk online?
Bedoel je de APN instellingen? Als die niet ingevuld zijn kan je inderdaad zelf niet "online" gaan.

Maar hoe zit het met pushberichten die naar de 4S gestuurd worden dmv. de UDID?
  #18  
Oud 10 December 2011, 17:10
» iPhone 4S 32GB (Zwart)  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 September 2011
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Dat hangt er nogal van af. Ik vind dit op zich niet vreemd, als je 'mobiele data' niet uit had staan, hoor.
Ik heb ook wel eens 'geen internet' dan doet Facebook het niet, Google Maps niet, etc. Maar 'Mobiele data' staat dan wel aan. Kortom; de 'hoofdingang' naar het internet zit nog niet 'dicht' en dat wil niet zeggen dat geen enkele app nog internet kan bereiken.
Even voor alle duidelijkheid, op dit moment had ik mobiele data ook uit staan.
  #19  
Oud 10 December 2011, 22:22
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.0.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 October 2011
Berichten: 859
Standaard

Ow dit hou ik ff in de gaten ik heb geen zin in hoge kosten straks als ik ff weg ben...
  #20  
Oud 10 December 2011, 22:42
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.681
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Platypus Bekijk bericht
Even voor alle duidelijkheid, op dit moment had ik mobiele data ook uit staan.
Ah oke, dan begrijp ik het verhaal beter. Vreemd inderdaad!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Windows: muziek op mijn Iphone plaatsen, hoe doe je dat? Milaji iTunes 6 2 October 2011 09:29
Wi-Fi gebruiken, gaat dan dus niet van mijn internet bundel af? ilseroc Wi-Fi 4 23 January 2011 20:29
Windows: Programma op mijn iphone zonder dat alles eraf gaat maurice1991 iTunes 4 27 June 2010 19:26
Hoe zorg je ervoor dat mensen geen voicemails inspreken? TheStijg Chat en geruchten 3 31 January 2009 00:40
T-mobile internet op je iphone hoe stel ik dat in? Timp Archief 4 26 January 2008 00:42

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:52.