Tijdzone in de war?

Tijdzone in de war? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Sinds gisteren is de tijdzone op mn iPhone4S in de war. Hij corrigeert zichzelf continu naar 'Manila', maar (verrassend), ik zit gewoon thuis in Nederland ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 14 December 2011, 15:59
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 August 2010
Locatie: IJsselstein
Berichten: 5
Unhappy Tijdzone in de war?

Sinds gisteren is de tijdzone op mn iPhone4S in de war.
Hij corrigeert zichzelf continu naar 'Manila', maar (verrassend), ik zit gewoon thuis in Nederland

In het archief vond ik een issue uit november 2009, daar lag het aan de Windows 7 timezone, maar die staat gewoon goed.
Enige remedie is om 'Stel automatisch in' uit te zetten, maar dat wil ik juist niet.

Iemand een idee, of misschien ervaring hiermee?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 14 December 2011, 17:38
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2008
Locatie: Oost-Vlaanderen
Berichten: 510
Standaard

idem hier sinds vanmorgen!
al zit ik ergens in afrike (als ik het goed heb)

Heb voorlopig maar automatisch tijd afgezet..
Wel vervelend
  #3  
Oud 14 December 2011, 19:07
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 July 2009
Berichten: 13
Standaard

Haha ik keek net ook al raar op, bij mij denkt ie dat ik in Jakarta zit! Het zal wel een server-probleem bij Apple zijn...

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 14 december 2011 om 19:42 ----------

Na een uurtje handmatig gezet te hebben, doet ie het nu weer goed bij mij. Geen idee wat het probleem is.
  #4  
Oud 14 December 2011, 22:03
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 13 May 2010
Berichten: 17
Standaard

En ik zit telkens in Shanghai automatische tijdsinstelling uit gezet en na een tijd weer aan maar het probleem blijft
  #5  
Oud 14 December 2011, 22:51
» iPhone 5c 16GB (Blauw) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2008
Locatie: Dongen
Berichten: 21
Standaard

En ik zit nu in cairo.
  #6  
Oud 14 December 2011, 22:51
» Ik heb geen iPhone [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 November 2011
Berichten: 14
Standaard

Ik zit ook in Shanghai. Inderdaad erg vervelend!
Ik hoop dat het snel opgelost wordt. Vreemd is dat het vandaag opeens optreedt.
  #7  
Oud 15 December 2011, 08:30
» iPhone 7 128GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2011
Berichten: 196
Standaard

Is bij mij sinds gisteren ook begonnen en ook ik zit in Shanghai. Dit is vervelend aangezien de gps helemaal in de war is voor het zoeken van de huidige locatie waarop ik me bevind.
  #8  
Oud 15 December 2011, 08:34
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 July 2009
Berichten: 13
Standaard

Een uur later stond ie alweer op Jakarta, dus helaas. Rare fout!

Edit: Op de site van Apple zijn meer mensen met problemen. Heb het bij Apple gemeld, ook al zal het al wel bekend zijn. Ergens staat er dat het aan iOS 5.x ligt.
  #9  
Oud 15 December 2011, 09:39
» iPhone 6 Plus 16GB (Goud) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 April 2008
Berichten: 56
Standaard

Idem hier... ik zit regelmatig in Dharka of zoiets... is gisteren begonnen !
  #10  
Oud 15 December 2011, 12:16
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 15 December 2011
Locatie: The center of the universe: Rotterdam
Berichten: 7
Standaard

Ik zit in Islamabad!
  #11  
Oud 15 December 2011, 12:39
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 November 2011
Berichten: 6
Cool Verkeerde locatie, niet op ipod touch

Zelfde probleem sinds gisteren met iPhone4S. Locatie Taiwan? Ik was thuis en had internet connectie via Wi-Fi. Soms was het OK, dan weer niet.
Op de ipod touch, gaf hij wel de juiste locatie weer! Dus aan eventueel router of naburige IP adressen kan dit niet liggen.
Ook met mobiel internet, zelfde probleem.
Eigenaardig
  #12  
Oud 15 December 2011, 13:24
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 December 2011
Berichten: 33
Standaard

Bij mij ook, zat ook in manila
iPhone uitgezet en terug aangezet en was ok.
wel vervelend als je wekker gezet hebt.
tijd nu maar even op manueel gezet

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 15 december 2011 om 14:39 ----------

nog niet opgelost. bij aan en uitzetten even opgelost maar dan terug slecht
  #13  
Oud 15 December 2011, 18:03
Twman's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 6 July 2011
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 35
Standaard

Ik merkte het op toen ik fiendmyfriend opzette al mijn vrienden zaten meer dan 99+ van mij vandaan toen zag ik de tijd en bleek dat ik in new york zat
__________________
;Mvg Twman
  #14  
Oud 15 December 2011, 18:12
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 August 2010
Locatie: IJsselstein
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Twman Bekijk bericht
Ik merkte het op toen ik fiendmyfriend opzette al mijn vrienden zaten meer dan 99+ van mij vandaan toen zag ik de tijd en bleek dat ik in new york zat
Wees blij, de meesten zitten in exotische landen waar de iPhone een tientje kost. Jij zit tenminste nog in bemenst gebied ;-)
  #15  
Oud 16 December 2011, 09:21
ideveloper's schermafbeelding
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 April 2008
Locatie: Bodegraven
Berichten: 339
Send a message via twitter to ideveloper
Standaard

Op de poll (iPhone-bug zorgt voor verkeerd ingestelde tijdzones - iPhone - iPhoneclub.nl) blijkt dat veel mensen er last van hebben.

Het zou een aantal oorzaken kunnen hebben, wellicht kunnen we hier op het forum uitsluiten wat het niet is, en er zo misschien achter komen wat het wel is.

1) Firmware probleem
Het zou een firmware probleem kunnen zijn, heb je een firmware lager dan 5.0 en er toch last van? Laat het dan even weten middels een reactie.
In de poll staan ook de originele iPhone en 3G vermeld, die kunnen niet op 5.0 dus waarschijnlijk geen Firmware probleem

2) Locatie bepaling via Wi-Fi / skyhook
Soms wordt de positie ook bepaald via het Wi-Fi accesspoint wat je op dat moment gebruikt. Het zou dus kunnen zijn dat het een probleem in de skyhook database is.
Heb je er ook last van als je Wi-Fi uit hebt staan? Laat het dan even weten middels een reactie. Dan kunnen we uitsluiten dat het aan de Wi-Fi ligt.

3) Storing op GPS signaal
De meldingen komen sinds een paar dagen binnen. Het is ook zo dat het sinds een paar dagen erg veel regent in Nederland. Een korte zoektocht op internet wijst uit dat regen het GPS signaal niet beÔnvloed dus dit is het ook niet.

Mensen nog andere ideeŽn over wat het zou kunnen zijn? Het lijkt internationaal voor te komen.
  #16  
Oud 16 December 2011, 09:48
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 November 2011
Berichten: 6
Standaard Oorzaak

Wanneer je vliegtuigmodus aanzet, en vervolgens enkel Wi-Fi aanzet, vindt hij wel de juiste locatie! Wil dit zeggen dat het probleem wordt veroorzaakt door verkeerde informatie van de GSM masten? Doet het probleem in Belgie zich voor met proximus gebruikers (zoals ik)?, in nederland met Vodafoneicon gebruikers?
  #17  
Oud 16 December 2011, 10:29
Twman's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 6 July 2011
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 35
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door carlonijs Bekijk bericht
Wanneer je vliegtuigmodus aanzet, en vervolgens enkel Wi-Fi aanzet, vindt hij wel de juiste locatie! Wil dit zeggen dat het probleem wordt veroorzaakt door verkeerde informatie van de GSM masten? Doet het probleem in Belgie zich voor met proximus gebruikers (zoals ik)?, in nederland met Vodafoneicon gebruikers?
Ik ben mobile vikings klant met 2 iPhone 4 en op 1 had een probleem de andere niet.
Op beide had ik locatie aan staan en op de probleem iPhone had ik de Wi-Fi aan.
Reageren

Labels
datum en tijd, iphone4s, tijdzone, timezone


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Eenies at war sinkem iPhone Games 0 8 July 2011 09:30
Wordt tijd automatisch aangepast aan tijdzone? Geert1976 iPhone algemeen 3 8 April 2010 11:00
verkeerde tijdzone na synchronisatie haarlem023 Archief 3 18 November 2009 19:57
Instellen tijdzone werkt niet Kriek Archief 1 1 February 2008 18:16

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:49.