iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone 4 wordt gloeiend heet na waterschade (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/115049-iphone-4-wordt-gloeiend-heet-na-waterschade.html)

FamousD 28-03-12 00:08

iPhone 4 wordt gloeiend heet na waterschade
 
Zoals de titel het zegt.. mijn iPhone had waterschade doordat deze vorige week samen met mij het water is ingegaan..

Vandaag heb ik hem helemaal open gedaan, alles mooi opgekuisd en ook een nieuwe batterij ingestoken. Nu stond ik verbaasd toen hij weer opstarte en werkte.. echter na nog geen 5 minuten had ik door dat de batterij nogal snel leeg liep en de iphone als je naar het homescreen kijkt rechts onderaan en aan de zijkant gloeiend heet wordt.

Nu vraag ik mij af wat hier het probleem kan zijn. Alles werkt perfect.. alle apps, Wi-Fi, homebutton, homeknop,.. Nu weet ik zelf dat op die plek de processor zit maar vindt het nogal vreemd dat dat alles het perfect doet buiten de processor dan..

Wat nog vreemder is, is dat wanneer de iphone uitstaat deze nog steeds blijft opgloeien. Het is pas wanneer ik de batterij eruit haal dat deze stopt met opwarmen. Echter is de batterij niet de oorzaak volgens mij aangezien deze niet echt opwarmt.

Garantie is vervallen dus binnenbrengen is geen optie. Ik heb al verschillende iPhones gerepareerd dus ben er nogal vrij goed in. Echter heb ik dit probleem nog niet voorgehad en weet ik niet hoe ik het kan verhelpen.
Ook de iphone opsturen naar een repareer bedrijf doe ik liever niet. Ik doe zulke zaken liever zelf maar moet hier natuurlijk voor weten waar het probleem zich bevindt!


Graag enige hulp van jullie hierbij.. Alvast bedankt!!

jpwg001 28-03-12 17:18

Je kunt hem ultrasoon laten reinigen. Is toch een vervolgschade van het water. Kan bij enkele specialisten. Bijv www.gsm-eindhoven.nl Maar ik weet niet waar jij woont. Zit vast ook zo iemand in jouw buurt.

FamousD 28-03-12 17:34

Ik ben van België, antwerpen! Dat is natuurlijk een optie maar ik zou dit liever zelf doen. Heb hem ook al gereinigd en daardoor ging hij ook weer aan. Alle functies werken perfect.. het feit dat de iPhone nu enorm warm wordt en snel leeg gaat is bij mij enkel een groot vraagteken..

Ik ga hem een van de dagen nog eens helemaal reinigen en hopelijk is het probleem dan verholpen.

ad9007i 28-03-12 21:11

Laat hem is helemaal uitgaan Dus je zet de helderheid op max en je zet vergrendelen op nooit Nadat hij helemaal leeg is laad je hem tot 100% vol en is kijken wat er gebeurd

SG3i 29-03-12 00:51

Dat lijkt me nou niet handig voor een telefoon die sowieso al gloeiend heet wordt.

FamousD 29-03-12 12:52

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door ad9007i (Bericht 783582)
Laat hem is helemaal uitgaan Dus je zet de helderheid op max en je zet vergrendelen op nooit Nadat hij helemaal leeg is laad je hem tot 100% vol en is kijken wat er gebeurd

Hem opladen lijkt mij ook geen goed idee.. Binnen de 5 minuten wordt hij gloeiend heet dus het lijkt mij niet verstandig om hem dan enkele uren op te laden!

Ik heb net gekeken en blijkbaar is Apple verplicht 2 jaar garantie te geven. Zou het geen optie zijn als ik de waterindicatie stickers vervang. Op deze manier zien ze niet dat er waterschade was en heb ik misschien nog een kans dat ze mijn iPhone repareren.. Hoogst waarschijnlijk lukt dit niet maar zou het niet mogelijk zijn ? :D

XIII 29-03-12 14:22

Als je die stickers vervangt en garantie claimt terwijl je daar geen recht op hebt lijkt me dat fraude.

Graag weer op het rechte pad verder, anders gaat hier een slotje op.

tiger1333 29-03-12 23:02

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door jpwg001 (Bericht 783516)
Je kunt hem ultrasoon laten reinigen. Is toch een vervolgschade van het water. Kan bij enkele specialisten. Bijv www.gsm-eindhoven.nl Maar ik weet niet waar jij woont. Zit vast ook zo iemand in jouw buurt.

Ziet er nou niet echt geweldig uit..

iPhone 4 scherm+lcd
Als uw iPhone een glasbreuk heeft of het touchscreen werkt niet of het lcd is stuk dan moet het complete front scherm vervangen worden. Wij plaatsen het originele Apple front voor slechts 79 euro op uw iPhone.

Een originele Apple front inkoop is alleen al 50 euro?
Daarnaast:
Voor € 35,- wordt uw iPhone intern schoongemaakt in een ultrasoon bad, en wordt bekeken welke onderdelen vervangen dienen te worden voor volledig herstel. Dit alles binnen 2 uur na inlevering. 98% kans op volledig herstel na waterschade.

Indien het moederbord binnen 2uur na ultrasoonreiniging al wordt opgestart is er kans dat het moederbord nog niet droog is waardoor juist meer schade kan ontstaan.

Ik zou iets verder kijken..


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:31.