iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Microfoon iPhone 4 kapot? Of softwareprobleem? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/115636-microfoon-iphone-4-kapot-softwareprobleem.html)

SWlover 06-04-12 13:29

Microfoon iPhone 4 kapot? Of softwareprobleem?
 
Ik denk dat de microfoon van mijn iPhone4 niet goed meer functioneert. Ik ben nl. vaak heel zacht of slecht of niet te verstaan tijdens een telefoongesprek. Men hoort dan vooral een flinke ruis.
Maar dit is de ene keer wel gewoon goed en de andere keer dus niet.

Nu is dit probleem wel pas ontstaan na de update naar iOs 5.1, maar dat kan ook toeval zijn natuurlijk. En een dag na die update is er overigens ook een nieuwe dockconnector ingezet door iPhoneworld. Kan er mss ook mee te maken hebben?

Ik heb een afspraak weer met ze staan en zou zowiezo dan ook onder hun garantie vallen, dus ze gaan kijken.

Maar ik zou graag zelf al wat meer voorbereid er naartoe gaan. Dus hoe kan ik met redelijke zekerheid zelf vaststellen of het echt een defecte microfoon betreft of een ander probleem?

Met de dictafoon testen heb ik gedaan. Ging 6x perfect en 1x hoorde je het heel even in de verte en daarna weer goed. Eigenlijk hetzelfde denk ik dus als met bellen. Gaat een paar keer vlekkeloos en opeens weer niet, dan hoort de ander mij bijna of soms totaal niet met veel ruis.

Het geluid bij videopnames is tot nu toe altijd gewoon goed geweest overigens, maar wordt dacht ik ook anders opgenomen?

Hopelijk heeft iemand tips/suggesties?
Alvast bedankt in ieder geval

ButcherJF 08-04-12 08:32

Gezien het feit dat eea vlak bij elkaar aan de onderkant is gemonteerd lijkt het me logisch dat de vervanging van de dockconnector de oorzaak is.

jorrissubje 09-04-12 00:11

Klinkt inderdaad als kapotte microfoon, inderdaad gewoon laten nakijken en hopen dat ze er gewoon een nieuwe microfoon instoppen.

Want die zijn volgens mij niet eens zo duur?!

SWlover 23-04-12 16:45

Ik denk dat het idd de microfoon was. Bij iPhoneworld heeft men kosteloos weer een nieuwe dockconnector erin gezet (microfoontje zit daar aanvast) en sindsdien heb ik de klacht niet meer gehad....even afkloppen dus.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:36.