iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Ik heb een patent en wil geld van Apple..... (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/116936-patent-wil-geld-apple.html)

jrepko 24-04-12 17:54

Ik heb een patent en wil geld van Apple.....
 
Net gelezen in De Telegraaf:

di 24 apr 2012, 17:26
Hoogleraar: aanraaktechnologie Apple is van mij

door onze redactie

Een Amerikaanse hoogleraar in cognitieve wetenschappen en digitale vormgeving eist een deel van de inkomsten van alle Apple producten met aanraakscherm. Slavoljub Milekic zegt het patent te bezitten op de aanraaktechnologie die Apple gebruikt.

Milekic zegt in 1997 een aanraakscherm te hebben ontwikkeld voor kinderen voor het Speed Art Museum in Louisville, Kentucky. Het patent kreeg hij acht jaar later toegewezen.

In het patent staan diverse manipulaties omschreven zoals het selecteren van een afbeelding door deze aan te raken, Het geselecteerde beeld slepen door de vinger die de afbeelding aanraakt over het scherm te bewegen en het laten vallen van de afbeelding door de vinger op te tillen.
De hoogleraar richtte in 2007 het bedrijf Flatworld Interactives op om de uitvinding ten gelde te maken. Het bedrijf heeft twee aanraaksystemen gebouwd.

Flatworld Interactive hoopt zijn inkomstenbron echter flink uit te breiden door percentages te eisen van de verkopen van Apple’s iPhone, iPad, iPod touch en Air en van alle Mac’s die gebruikmaken van Magic Mouse of Trackpad.
Milekic meent dat zijn patent speciaal is omdat eerdere aanraaksystemen aanraking alleen gebruikten om knoppen op het scherm te activeren. Hij meent dat hij als eerste bewegingen en de reactiesnelheid van een vinger gebruikte en wil daar dan ook voor betaald krijgen.

Flatworld zegt dat het Apple in 2007 kort na de iPhone lancering heeft gewezen op het patent, maar dat de iPhonemaker daar niet op heeft gereageerd.

Gelukkig voor Samsung, HTC, Nokia en alle andere smartphone producenten dat deze hoogleraar geen geld van hun wil!!!!!........??????

Guest-20180925190238 24-04-12 18:10

Daar moet je de krant van slapend Nederland niet voor lezen (en citeren). Dat kon je op 21 april 2012 al op dit forum lezen:

Apple aangeklaagd door FlatWorld over alle touch-producten - iPhoneclub.nl

XIII 24-04-12 19:38

Daarom een slotje.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:31.