iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   3G werkt niet (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/119165-3g-werkt-niet.html)

Indravl 28-05-12 18:06

3G werkt niet
 
Beste Iphone kenners,

Ik heb jullie hulp nodig, als nietsbegrijpende Iphone gebruiker.
Ik heb een Iphone 3 overgenomen van mijn zusje. De telefoon is gejailbreakt en mijn zusje gebruikte hem in Nederland met Tmobile.
Ik woon in Spanje en heb een abonnement bij orange. Alles werkt, behalve mijn 3G. Ik had de hoop opgegeven en gedacht dat mijn 3G gewoon niet werkte. Totdat ik gister bij een vriend was en zijn orange SIM kaart met 3G wel gewoon werkt op mijn mobiel! Ik ben naar de winkel gegaan en heb een duplicaat van mijn SIM aangevraagd, maar helaas nog steeds doet internet het niet. De verkoper gaf aan dat het aan de jailbreak ligt en dat sommige SIM kaarten wel werken en andere niet. Het rare is, is dat mijn SIM kaart wel gewoon werkt. Het gaat alleen om de 3G, Wi-Fi werkt ook.
Heb ik gewoon pech of is hier iets aan te doen?
Ik heb hier totaal geen verstand van, dus svp geen al te lastige termen :D

Groet, Indra

flashingst 28-05-12 18:11

Beste,

Je moet even bij de instellingen van je iPhone de netwerkgegevens goed instellen. Dan moet je even op de website van Orange kijken wat die instellingen precies zijn. Je moet dan naar Instellingen --> Algemeen --> Netwerk en dan ergens kan je de servers van je netwerk invullen. Wat ook KAN is dat je op een plek in Spanje geen 3G dekking hebt

succes!

Indravl 28-05-12 18:30

En heeft internet- tethering hier iets mee te maken? Ik zag deze link: Tethering voor alle netwerken op je iPhone - iPhoneclub.nl en daar ontdekte ik dat Orange niet onder de providers in Spanje valt, wel vodafone, yoigo en movistar. Kan het daarmee te maken hebben? Moet ik gewoon overstappen?

Ik heb de APN al veranderd naar Spanje btw, maar veranderd niks..


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:56.