iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Ipod laad niet bij maar reageert wel op kabel (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/121014-ipod-laad-niet-maar-reageert-op-kabel.html)

MrK 26-06-12 13:25

Ipod laad niet bij maar reageert wel op kabel
 
Edit: oeps, Ipod in de titel moet natuurlijk iPhone zijn

Hoi!

Ik heb onlangs een iPhone 3g 16gb zwart van een vriend overgenomen, welke een rondje in de wasmachine had gemaakt, hierna nog wel functioneerde maar toen langzaam maar zeker de geest gaf totdat deze niet meer aan wilde gaan.

Ik heb al eerder met Apple producten gewerkt en een Ipod gerepareerd (ook met waterschade) door het vervangen van de batterij en de dock-connector.

Gezien deze onderdelen nauwelijks wat kosten besloot ik dezelfde aanpak ook met de iPhone te doen. Batterij en dock-connector gekocht, batterij was eerder binnen dus na deze gemonteerd te hebben ging de telefoon aan! Alsnog laadde hij niet bij (en reageerde hij niet op het kabeltje), heb getracht de oude dock-connector nog schoon te maken met contactspray maar dit mocht niet baten.

Nadat ik de nieuwe dock-connector binnenkreeg wederom de iPhone uit elkaar gehaald om de dock-connector te monteren. Zo gezegd zo gedaan, het scherm wilde niet reageren maar na een paar keer in + uit elkaar halen reageerde deze ook.

Edit: als ik hem aanzet reageert hij niet op de stekker! zowel imitatie als originele stekkers geprobeerd en hij reageert nergens op. Echter als je de iPhone uitzet óf de imitatiestekker, óf de originele stekker in de iPhone steekt, laad hij kennelijk wel bij.. want de accu was eerst op 20% en zit nu alweer halfvol....dus hij reageert er wel op?!

Heeft iemand enig idee?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:52.