iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone 4 useful zonder abonnement? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/124897-iphone-4-useful-zonder-abonnement.html)

dannyhtek 15-09-12 17:12

iPhone 4 useful zonder abonnement?
 
Dit is nogal een bizarre vraag, maar hoe denken jullie over een iPhone 4 zonder abonnement? Heb je er dan iets aan of kun je dan beter voor een minder-waardig toestel gaan?

Het zit namelijk zo, ik ga de iPhone 5 aanschaffen en heb mijn huidige iPhone 4 dan nog over. Aangezien mijn vriendin nog zo'n oud bagger ding heeft, ben ik erover na aan het denken om haar mijn iPhone 4 te schenken. Echter, ze heeft geen abonnement of niets, dat is wat mij aan het twijfelen zet. Persoonlijk vind ik - en dat is mijn mening- dat zo'n duur toestel als een iPhone 4 het niet waard is zonder een abonnement met Internet. Dan verkoop ik liever de iPhone 4 voor een leuk prijsje en koop der een andere.

Graag jullie reacties / mening(en) hierover.

ballegooier 15-09-12 17:36

Ik zou zeggen: peil de mening van je vriendin. Als ze nada niks om een Smartphone of iPhone geeft is ze het niet waard :).

Mijn eega heeft met plezier mijn oude 3G gebruikt, zonder mobiel internet abonnement. Ze las er boeken op, deed een spelletje en maakte foto's. Verder kon ze internetten waar maar Wi-Fi was. En bellen deed ze er ook wel mee ;)

Jij zou bijv met haar kunnen FaceTimen als ze ergens is waar Wi-Fi is. Ohja en je kunt haar bellen natuurlijk ;)

dannyhtek 15-09-12 17:38

Over de Wi-Fi mogelijkheden heb ik natuurlijk nagedacht.. Ze wilt de iPhone 4 natuurlijk wel graag en ook zonder abonnement. Maar op de een of andere manier blijf ik het toch erg jammer vinden :')

lgxmkl1 15-09-12 18:54

Waarom overweeg je niet een klein internetabonnementje? Bij Hi is het bijvoorbeeld mogelijk om alleen een internetbundel te kiezen. Voor €17,50 per maand mag je bijvoorbeeld al onbeperkt internetten (de eerste 500 MB snel, daarna traag). Alles wat dan eventueel wordt gebeld, wordt apart afgerekend. Dan kan ze het toestel ook écht gaan gebruiken en kan ze daarnaast ook nog smskosten uitsparen aangezien alles dan via iMessage/Whatsapp kan verlopen.

dannyhtek 15-09-12 18:59

Met alle respect, maar ik ben niet van plan om een abonnement voor haar aan te schaffen. Daarbij heb ik haar vader gemaild met een overzicht van Tele2. Daar bieden ze al een 100 bel/sms + 500MB internet aan voor €10,- per maand, 1 jaar lang.

Ik heb het haar ook verteld dat ik het zonde vind om haar de iPhone 4 te geven indien ze/haar paps geen abonnement aanschaft. Ze kan de iPhone niet optimaal gebruiken op die manier. Daar viel ze niet over te spreken omdat ze dat een rare voorwaarde vindt.

Guest-20180925190238 15-09-12 19:14

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door dannyhtek (Bericht 819111)
Ze kan de iPhone niet optimaal gebruiken op die manier. Daar viel ze niet over te spreken omdat ze dat een rare voorwaarde vindt.

Dan zeg haar dat een iPhone zonder Internet geen iPhone is maar een Phone :d

dannyhtek 15-09-12 19:22

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door timosha (Bericht 819114)
Dan zeg haar dat een iPhone zonder Internet geen iPhone is maar een Phone :d

Will do, al ben ik bang voor de consequenties. "IM NOT SLEEPING WITH YOU" is een van de bekendste.

ballegooier 15-09-12 21:09

Hahaha!
Oké :)
"...weet goed wat je met je oude iPhone doet!"

dannyhtek 15-09-12 23:55

Ik heb tot 28 september en wellicht iets later de tijd om na te denken.. Struggles.

Jennimal 18-09-12 12:06

Met alle respect....maar wat een raar verhaal is dit....of je geeft je vriendin je foon kado....of niet.......zou toch wat zijn dat ik mijn vriend een kado geef maar dat hij dat alleen op mijn voorwaarden mag gebruiken!! Je mag mijn fiets hebben maar alleen als je alle 3 versnellingen gebruikt.....en als je 1tje niet gebruikt lever de fiets dan maar weer in......dus ik ben het helemaal met haar eens......rare voorwaarde....:confused:

Ooooww....ennuh....ik heb mijn moeder mijn 3GS gegeven....zonder internet abbo......vond ze niet nodig.....ik zeg: zelf weten......maar je merkt het wel....na 3 maanden kwam ze met de vraag of ze toch een abbo erbij kon krijgen want het was toch wel leuk!! Soms moeten mensen ook even wennen aan nieuwe dingen.....

dannyhtek 18-09-12 12:22

Rustig aan tijger, niet zo aanvallen! Jammer dat je het niet vanuit mijn perspectief kunt zien. Anyhow, het is inmiddels al opgelost. Heb besloten haar de telefoon te geven, als ik ga upgraden naar de iPhone 5. Haar vader gaf mij overigens gelijk.

Jennimal 18-09-12 12:57

Sorry mop, het was helemaal niet aanvallend bedoeld......maar geloof dat ik iets te duidelijk (lees: direct) ben geweest....excuus. Dat haar vader je gelijk geeft begrijp ik grijnzz....vrouwen komen van Venus en mannen van Mars....:P
Is het niet zo dat bijna iedereen spullen in zijn bezit heeft die overgekwalificeerd zijn?
Dus ik begreep je probleem niet zo.....

Top dat je haar je foon gaat geven! Dat abbotje komt vanzelf....let op mijn woorden!

Mug 18-09-12 12:58

Dat denk ik ook wel! :-) als ik het zo lees, is je vriendin nog niet oud genoeg om zelf een abo te mogen afsluiten? hopen dat dr vader dan meewerkt straks, want ze wil ECHT wel internetten met dat ding straks :)

dannyhtek 18-09-12 13:13

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Jennimal (Bericht 820135)
Sorry mop, het was helemaal niet aanvallend bedoeld......maar geloof dat ik iets te duidelijk (lees: direct) ben geweest....excuus. Dat haar vader je gelijk geeft begrijp ik grijnzz....vrouwen komen van Venus en mannen van Mars....:P
Is het niet zo dat bijna iedereen spullen in zijn bezit heeft die overgekwalificeerd zijn?
Dus ik begreep je probleem niet zo.....

Top dat je haar je foon gaat geven! Dat abbotje komt vanzelf....let op mijn woorden!

Je was inderdaad vrij dominant waardoor ik 't benauwd kreeg. Normaal gebeurt dat door iemand anders, ergens anders ipv. op een forum ;) Toch bedankt, haha :DCitaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mug (Bericht 820136)
Dat denk ik ook wel! :-) als ik het zo lees, is je vriendin nog niet oud genoeg om zelf een abo te mogen afsluiten? hopen dat dr vader dan meewerkt straks, want ze wil ECHT wel internetten met dat ding straks

Klopt inderdaad, ze moet nog even voordat ze haar eigen abonnement kan afsluiten. Haar paps heeft me echter al laten weten dat hij op zoek gaat naar een passende abonnement :-)

Mug 18-09-12 13:24

Top! :-) gaat dus helemaal goed komen, en weer een lid erbij in de apple family :-)

iScorpio 18-09-12 13:33

Op verzoek van TS deze topic op slot.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:06.