iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Iphone 4S, IOS6, Altijd locatiepeiling na ontgrendelen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/125277-iphone-4s-ios6-altijd-locatiepeiling-na-ontgrendelen.html)

jwtd 20-09-12 13:20

Iphone 4S, IOS6, Altijd locatiepeiling na ontgrendelen
 
Hi,

Het valt mij op dat ondanks dat alle Apps gesloten zijn, elke keer als de iPhone met IOS6 ontgrendeld wordt er een locatiepeiling van ongeveer 4 seconden plaatsvindt.

Zijn er meer mensen die dit hebben? Ik ben wel benieuwd welke App, of toch gewoon IOS6, op de hoogte wil zijn van de locatie waar je je iphone ontgrendeld.

Groeten,

Jan Willem

SjonnieKroket 20-09-12 13:51

Je moet gewoon even in je instellingen van je Locatievoorziening kruipen. Helemaal onderaan kun je in de geavanceerde instellingen. Hier geef je aan dat hij alleen maar het pijltje laat zien als hij daadwerkelijk ergens gebruik van maakt.

jwtd 20-09-12 14:43

Thx voor de tip. Ik ben er ook achter wat het veroorzaakt. Ik heb de locatietoegang voor alle Apps uitgezet en toen vond de locatiebepaling na het ontgrendelen ook niet plaats. Daarna heb ik de Apps een voor een weer toegang gegeven en bij Passbook kwam het fenomeen terug. Daarna alle andere Apps weer uitgezet en alleen Passbook aan/uit.

Passbook peilt dus blijkbaar bij elke ontgrendeling de locatie, op dit moment heb ik alleen de kortingscoupon van Kaldi er in zitten om te testen. Misschien heeft het daar iets mee te maken?

Als ik naar de achterkant van de coupon kijk in passbook staat daar idd 'aan' dat de coupon zichtbaar wordt op basis van tijd en/of locatie op het toegangsscherm. Ik vermoed dat de Kaldi coupon in beeld springt op het moment dat ik in de buurt van een Kaldi winkel ben.

Ik ben wel benieuwd of dit invloed heeft op de performance van de batterij als je van die locatiepeilende coupons in je Passbook hebt zitten.

Groeten,

Jan Willem

SjonnieKroket 20-09-12 14:48

Ik gebruik passbook zelf niet, maar zal het eens bekijken. Ik hoor van meerdere mensen dat er nog een probleempje in Passbook zit. Iets met een witscherm ofzo. Ik kan je denk ik ook aanraden om dit nog niet te gebruiken.

P.S. Bij mij staat locatievoorziening aan, maar het icoontje wordt bij ongrendelen niet getoond.

XIII 20-09-12 16:24

Ja, Passbook toont kaarten als je in de buurt van de door de leverancier voorgedefinieerde locatie(s) komt.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:37.