iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone 5: hoe is hij :D (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/125613-iphone-5-d.html)

Emper 22-09-12 22:30

iPhone 5: hoe is hij :D
 
Nu een aantal mensen op het forum een iPhone 5 hebben bemachtigd ben ik reuze benieuwd naar de 1e indrukken. Ik zelf heb er helaas nog geen, dus vertel :D

dannyhtek 22-09-12 22:38

Hij is zeer licht en het scherm reageert niet. Heel erg buigzaam en kan zelfs scheuren. Zeer gevoelig voor regen en alle andere soorten van nattigheid. Nee, een kartonnen iPhone 5 is geen pretje, laat TMobile maar snel opschieten!

Emper 22-09-12 22:44

Je moet ook een goede case gebruiken :D

apotheosis 22-09-12 23:02

Wil ook wel eens reviews horen :p.

Emper 22-09-12 23:14

Ja hoor alleen maar verhalen over lange rijen en aangezien ik hem zelf voorlopig nog niet heb......
Vertel :D

stino90 22-09-12 23:24

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door dannyhtek (Bericht 823544)
Hij is zeer licht en het scherm reageert niet. Heel erg buigzaam en kan zelfs scheuren. Zeer gevoelig voor regen en alle andere soorten van nattigheid. Nee, een kartonnen iPhone 5 is geen pretje, laat TMobile maar snel opschieten!

ik had het pas door na erg buigzaam, toen dacht ik er klopt iets niet, vind het wel een goeke :-)

urban 22-09-12 23:41

heeft iPhoneclub al eentje ? neem aan van wel maar heb nog steetd niets gezien van een review

dannyhtek 22-09-12 23:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door urban (Bericht 823583)
heeft iPhoneclub al eentje ? neem aan van wel maar heb nog steetd niets gezien van een review

Ze zijn inderdaad de iPhone gaan halen. Zowel in NY als in Duitsland. Je kon alles volgen via hun twitter.

maddutchy 23-09-12 00:19

Komtie:

Na lang wachten in de rij had ik dan eindelijk mijn iphone 5. na 2 ipod touches en de laatste 2 jaar een iphone 4 was het tijd voor een ''update'' want zo voelt het. Lees hieronder waarom.

In de applestore waren er veel demo modelen aanwezig, Dus na 12 uur wachten wilde ik niet even met Hassan de salesman meelopen en wegwezen. nee ik had lang genoeg gewacht. ik wilde het ervaren,de iphone 5. Dat was gelukkig geen probleem.

Eenmaal in me hand vielen een aantal dingen direct op. De eerste gedachten was wauw wat licht,echt een wezelijk verschil met zijn vorige, die 20% voelt als 50% lichter. Daarnaast de kleur, zwart aluminium. My god het lijkt wel alsof apple inspiratie heeft gehaald uit de Lockheed Blackbird sr 71. Want wat een stealthy cool looking device is dit. In mijn optiek was de iphone 4/4s het mooiste toestel op de markt de afgelopen 2 jaar en de iphone 5 zet die traditie rustig voort.

Dan dat mooie langgerekte scherm het lacht me tegemoet. Mijn duim kan er prima mee overweg. Het was even wennen maar dat is na een uurtje spelen ook voorbij. Het scherm is iets scherper dan de iphone 5 en de zwartwaardes zijn bizar goed. Het scherm heeft een iets wat geelige kleur. Daardoor oogt het wat warmer dan de iphone 4. Ook dat was even een wenpunt voor me.

na even te klooien met de demoversie tijd voor me eigen phone. Na het afrekenen van de telefoons haalde Hassan Freek op, Freek werkt normaal in amsterdam maar was speciaal voor vandaag naar Oberhausen gekomen voor de nederlandse klanten. Erg netjes en bij deze bedankt Freek.

Samen met Freek stelde ik me iphone in. Wat werkt dat fijn zeg,gewoon via een reservekopie hupsakee je eigen apps,fotos en instellingen worden geladen( dusgeen bradwurst meer maar gewoon braadworst dus). Zelfs mijn wallpapers en contacten werden hersteld. Dat werkte een beetje dubbel. aan de ene kant was het wow en nieuw gevoel wel een beetje weg aan de andere kant was het wel gelijk mijn vertrouwde iphone.

Alles werkt zoals je van apple mag verwachten,Top. De body voelt super en ios6 lijkt stabieler te werken dan ooit. De camera is een serieuze update vanaf de 4, dat geldt zeker voor de front cam. Ook de snelheid is aanzienlijk verbeterd. In app een video kijken werkt supersnel, Safari is bizar snel en zelfs het tikken lijkt sneller te gaan dan het bijbehorende tikgeluidje. (dit idee heb ik ook als ik de iphone lock)

Er is een frisse wind door de muziek app en het nummerpad gegaan,ook de kaarten app werkte vanmiddag in nl bijzonder fijn en goed. Van het midden in het land naar eindhoven was vanmiddag geen probleem.(knooppunt batadorp en knooppunt ekkersweide zijn niet de meest logische van ons land.) en siri is voor mij een leuke nieuwe gimmick.

Toch is het niet allemaal hosana. De eerste lichte(gelukkig) krasjes zijn al een feit. Ik voelde de bui al hangen na een 1e en een 3e generatie ipod touch. Dit geverfde aluminium is krasgevoelig. Ik wil het niet opblazen of uit verband rukken maar ga je hem dagelijks gebruiken (like duh) en doe je dit zonder hoesje reken dan gewoon op bruiksporen. Misschien niet de eerste dag,misschien niet de eerste week,maar dat zilvere naakte aluminium dat ga je ooit zien.

Daarnaast begint de concurrentie in apple's nek te hijgen. of beter gezegd: Microsoft begint in apple's nek te hijgen.
ios 6 voelt toch wat verouderd,instellingen worden onoverzichtelijker. Homescreen nagenoeg hetzelfde sinds 2007,Een euvel van heel de UI (user interface) Maar dat is puur persoonlijk.

Interessanter is echter de strijd die eraan komt,Want die gaat niet meer om de beste pc,tablet of beste telefoon. Die gaat straks om beste Ecosysteem. Google heeft een aardig eco systeem maar niet de hardware en daardoor is de software te veel gefragmenteerd.

Wat microsoft goed doet is in zee gaan met de juiste partner, Nokia een prima telefoon bouwer die eindelijk weer eens gewaagde ontwerpen durft te maken en inovatie durft toe te passen in haar product.En ja ik hoor je denken, ja dat draadloos laden is nutteloos want je legt het op een plateau dat alsnog op het stroomnet is aangesloten. Ooit riep men tja mail en internet op je telefoon is onzin want dat kun je thuis al.
Een mening kan dus gauw omslaan. als zo iets aanslaat. Ook heeft nokia prima software in de vorm van maps en drive.

Zelf vindt ik dat apple de boot een beetje mist door de kernel van ios en os x niet met elkaar te delen. Dit heeft microsoft wel gedaan en dat kan wel eens de grote troef worden. (leekinfo: het houdt in dat het nieuwe mobiele besturingssysteem niet langer gebaseerd zal zijn op Windows CE, maar de kernel zal delen met Windows 8 voor desktops en tablets. Hierdoor moet het voor ontwikkelaar makkelijker worden om apps voor zowel Windows Phone 8 als Windows 8 voor desktops en tablets te ontwikkelen.)

Apple deed dit zelf ook door vanaf ios4 1 software versie voor alle i devices uit te brengen,behalve voor de imac en macbook. Het wordt tijd dit te doen want het versterkt je eco systeem. De keuze voor onze smartphone gaat steeds meer naar waar vindt ik de beste apps, kan ik dit pc programma ook op me smartphone krijgen,Sync't mijn pc dadelijk al mijn opgeslagen word docu's met word of pakt iphoto straks al mijn fotos direct zodra ik binnen bereik ben van mijn thuisnetwerk. etc etc er zijn talloze mogelijkheden. pauzeer ik een song in quicktime en speelt die dan verder in me iphone of krijg ik me game invite voor een potje forza dadelijk op me windows phone en start ik alvast mijn xbox op via diezelfde phone. wie weet, wat ik dus duidelijk probeer te maken is: de strijd die komt gaat dus echt om het totaal plaatje.

Daarnaast ziet windows phone er met zijn mooie animaties er niet slecht uit, ios komt er wat dat betreft wat slechter af. Het voelt gewoon allemaal heel degelijk en een tikje saai en das niet erg. het laat echter wel zien dat de wet van de remmende voorsprong zijn werk doet.

Steve jobs zei ooit dat ios minimaal 5 jaar voorruit was op de concurrentie,dus voor apple begint de tijd te dringen want de concurrent zit niet stil en maakt flinke stappen. en het kan voor apple wel eens te laat zijn als ze met de volgende iphone niet een flinke leap maken, tot dan is de iphone 5 toch de onbetwiste king.

* kleine kanttekening,ik ben dislect dus sorry voor de spel en stijlfouten.
Groeten van Maddutchy

zinloos 23-09-12 00:33

mijn review kort en krachtig: de iphone 5 is K U T !

nee ff serieus wat een lichte super mooie telefoon en snel niet normaal snel
dacht dat me iphone 4s van me vriendin vlot was nou geloof dat is niets vergeleken
met de iphone 5
een hoesje is wel nodig wil je hem netjes houden want het zwarte krast als de ziekte :(
(het zwarte geanodiseerde spul laat los hierdoor wordt het zilver eronder zichtbaar)

tenzij je wit neemt dan valt het krassen wel mee :)

Emper 23-09-12 00:54

Wauw bedankt voor de geweldige review madddutchy!
Ik kan niet wachten tot ik hem zelf live kan zien en ervaren, dus fijn om te lezen hoe hij overkomt!
Goed om te horen dat de kaarten app goed werkt. Heb je hem als navigatie gebruikt in je auto? Ben benieuwd of dat goed werkt.



Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door maddutchy (Bericht 823600)
Komtie:

Na lang wachten in de rij had ik dan eindelijk mijn iphone 5. na 2 ipod touches en de laatste 2 jaar een iphone 4 was het tijd voor een ''update'' want zo voelt het. Lees hieronder waarom.

In de applestore waren er veel demo modelen aanwezig, Dus na 12 uur wachten wilde ik niet even met Hassan de salesman meelopen en wegwezen. nee ik had lang genoeg gewacht. ik wilde het ervaren,de iphone 5. Dat was gelukkig geen probleem.

Eenmaal in me hand vielen een aantal dingen direct op. De eerste gedachten was wauw wat licht,echt een wezelijk verschil met zijn vorige, die 20% voelt als 50% lichter. Daarnaast de kleur, zwart aluminium. My god het lijkt wel alsof apple inspiratie heeft gehaald uit de Lockheed Blackbird sr 71. Want wat een stealthy cool looking device is dit. In mijn optiek was de iphone 4/4s het mooiste toestel op de markt de afgelopen 2 jaar en de iphone 5 zet die traditie rustig voort.

Dan dat mooie langgerekte scherm het lacht me tegemoet. Mijn duim kan er prima mee overweg. Het was even wennen maar dat is na een uurtje spelen ook voorbij. Het scherm is iets scherper dan de iphone 5 en de zwartwaardes zijn bizar goed. Het scherm heeft een iets wat geelige kleur. Daardoor oogt het wat warmer dan de iphone 4. Ook dat was even een wenpunt voor me.

na even te klooien met de demoversie tijd voor me eigen phone. Na het afrekenen van de telefoons haalde Hassan Freek op, Freek werkt normaal in amsterdam maar was speciaal voor vandaag naar Oberhausen gekomen voor de nederlandse klanten. Erg netjes en bij deze bedankt Freek.

Samen met Freek stelde ik me iphone in. Wat werkt dat fijn zeg,gewoon via een reservekopie hupsakee je eigen apps,fotos en instellingen worden geladen( dusgeen bradwurst meer maar gewoon braadworst dus). Zelfs mijn wallpapers en contacten werden hersteld. Dat werkte een beetje dubbel. aan de ene kant was het wow en nieuw gevoel wel een beetje weg aan de andere kant was het wel gelijk mijn vertrouwde iphone.

Alles werkt zoals je van apple mag verwachten,Top. De body voelt super en ios6 lijkt stabieler te werken dan ooit. De camera is een serieuze update vanaf de 4, dat geldt zeker voor de front cam. Ook de snelheid is aanzienlijk verbeterd. In app een video kijken werkt supersnel, Safari is bizar snel en zelfs het tikken lijkt sneller te gaan dan het bijbehorende tikgeluidje. (dit idee heb ik ook als ik de iphone lock)

Er is een frisse wind door de muziek app en het nummerpad gegaan,ook de kaarten app werkte vanmiddag in nl bijzonder fijn en goed. Van het midden in het land naar eindhoven was vanmiddag geen probleem.(knooppunt batadorp en knooppunt ekkersweide zijn niet de meest logische van ons land.) en siri is voor mij een leuke nieuwe gimmick.

Toch is het niet allemaal hosana. De eerste lichte(gelukkig) krasjes zijn al een feit. Ik voelde de bui al hangen na een 1e en een 3e generatie ipod touch. Dit geverfde aluminium is krasgevoelig. Ik wil het niet opblazen of uit verband rukken maar ga je hem dagelijks gebruiken (like duh) en doe je dit zonder hoesje reken dan gewoon op bruiksporen. Misschien niet de eerste dag,misschien niet de eerste week,maar dat zilvere naakte aluminium dat ga je ooit zien.

Daarnaast begint de concurrentie in apple's nek te hijgen. of beter gezegd: Microsoft begint in apple's nek te hijgen.
ios 6 voelt toch wat verouderd,instellingen worden onoverzichtelijker. Homescreen nagenoeg hetzelfde sinds 2007,Een euvel van heel de UI (user interface) Maar dat is puur persoonlijk.

Interessanter is echter de strijd die eraan komt,Want die gaat niet meer om de beste pc,tablet of beste telefoon. Die gaat straks om beste Ecosysteem. Google heeft een aardig eco systeem maar niet de hardware en daardoor is de software te veel gefragmenteerd.

Wat microsoft goed doet is in zee gaan met de juiste partner, Nokia een prima telefoon bouwer die eindelijk weer eens gewaagde ontwerpen durft te maken en inovatie durft toe te passen in haar product.En ja ik hoor je denken, ja dat draadloos laden is nutteloos want je legt het op een plateau dat alsnog op het stroomnet is aangesloten. Ooit riep men tja mail en internet op je telefoon is onzin want dat kun je thuis al.
Een mening kan dus gauw omslaan. als zo iets aanslaat. Ook heeft nokia prima software in de vorm van maps en drive.

Zelf vindt ik dat apple de boot een beetje mist door de kernel van ios en os x niet met elkaar te delen. Dit heeft microsoft wel gedaan en dat kan wel eens de grote troef worden. (leekinfo: het houdt in dat het nieuwe mobiele besturingssysteem niet langer gebaseerd zal zijn op Windows CE, maar de kernel zal delen met Windows 8 voor desktops en tablets. Hierdoor moet het voor ontwikkelaar makkelijker worden om apps voor zowel Windows Phone 8 als Windows 8 voor desktops en tablets te ontwikkelen.)

Apple deed dit zelf ook door vanaf ios4 1 software versie voor alle i devices uit te brengen,behalve voor de imac en macbook. Het wordt tijd dit te doen want het versterkt je eco systeem. De keuze voor onze smartphone gaat steeds meer naar waar vindt ik de beste apps, kan ik dit pc programma ook op me smartphone krijgen,Sync't mijn pc dadelijk al mijn opgeslagen word docu's met word of pakt iphoto straks al mijn fotos direct zodra ik binnen bereik ben van mijn thuisnetwerk. etc etc er zijn talloze mogelijkheden. pauzeer ik een song in quicktime en speelt die dan verder in me iphone of krijg ik me game invite voor een potje forza dadelijk op me windows phone en start ik alvast mijn xbox op via diezelfde phone. wie weet, wat ik dus duidelijk probeer te maken is: de strijd die komt gaat dus echt om het totaal plaatje.

Daarnaast ziet windows phone er met zijn mooie animaties er niet slecht uit, ios komt er wat dat betreft wat slechter af. Het voelt gewoon allemaal heel degelijk en een tikje saai en das niet erg. het laat echter wel zien dat de wet van de remmende voorsprong zijn werk doet.

Steve jobs zei ooit dat ios minimaal 5 jaar voorruit was op de concurrentie,dus voor apple begint de tijd te dringen want de concurrent zit niet stil en maakt flinke stappen. en het kan voor apple wel eens te laat zijn als ze met de volgende iphone niet een flinke leap maken, tot dan is de iphone 5 toch de onbetwiste king.

* kleine kanttekening,ik ben dislect dus sorry voor de spel en stijlfouten.
Groeten van Maddutchy


cssnijders82 23-09-12 01:58

maddutchy super review, dislect of niet.. Ik heb het met heel veel plezier gelezen, ik neem niet aan dat over je kanttekening ook maar iemand valt! Bedankt...

urban 23-09-12 02:10

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door cssnijders82 (Bericht 823613)
maddutchy super review, dislect of niet.. Ik heb het met heel veel plezier gelezen, ik neem niet aan dat over je kanttekening ook maar iemand valt! Bedankt...

Helemaal mee eens

Geert1976 23-09-12 07:49

Mijn ervaringen zijn tot nu toe erg goed. Het scrollen door de diverse menu opties gaat lekker snel. Het heeft me een halve dag gekost om even aan het nieuwe scherm te wennen, maar gaat prima nu en sommige Apps zijn al afgestemd op het nieuwe scherm formaat en dit ziet er mooi uit. Ook de resolutie van het scherm is naar mijn mening subliem. Ziet er erg helder en strak uit. Een groot verschil t.o.v. de 4 en 4S.

Maar waar ik me het meest over verbaas; de batterij!!
Heb hem nu al ruim 1 dag en iets van 6 uur aanstaan en batterij staat nu op 73%. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt met een iPhone. Echt top!

Wel 1 kanttekening hierbij; Ze hebben mijn iPhone in de Apple Store geactiveerd omdat ik zelf nog op een nano sim wacht van mijn provider. Ik gebruik hem dus voornamelijk thuis en dan natuurlijk op mijn Wi-Fi hier. Dus niet bellen en Whatsappen.

Ik hoop dat snel meer Apps een update gaan krijgen voor het iPhone 5 scherm, want Apps openen met onder en boven zwarte balkjes is natuurlijk jammer voor zo'n scherm

Roos79 23-09-12 08:01

Mooi om te lezen!

Zag net prijzen voorbij komen hier en sjeetje mensen vragen echt de meest hoge prijzen de ene 16 gig moet 950 kosten terwijl de andere 800 ervoor wil...
Voorlopig wacht ik wel ff tot ze in nl zijn....

Guest-20180925190238 23-09-12 08:12

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Geert1976 (Bericht 823618)
Maar waar ik me het meest over verbaas; de batterij!!
Heb hem nu al ruim 1 dag en iets van 6 uur aanstaan en batterij staat nu op 73%. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt met een iPhone. Echt top!

Wel 1 kanttekening hierbij; Ze hebben mijn iPhone in de Apple Store geactiveerd omdat ik zelf nog op een nano sim wacht van mijn provider. Ik gebruik hem dus voornamelijk thuis en dan natuurlijk op mijn Wi-Fi hier. Dus niet bellen en Whatsappen.

Heel onbewust heb je bewezen dat 3G de allergrootste energieverbruiker is :)

Mijn relaas? Een supersnelle, superdunne zakcomputer in het bekende minimalistische Apple design. Ik denk zelfs dat ik met die supersnelle zakcomputer ook kan telefoneren (als dat nodig mocht zijn) :)

Geert1976 23-09-12 08:17

hahaha....!! dat dacht ik al Timosha. Vanaf volgende week hopelijk mn nieuwe nano sim en dan kijken hoe de batterij het doet met de 3G verbinding ;)

apotheosis 23-09-12 10:06

Games als golden axe werken niet sinds ios 6.

Guest-20180925190238 23-09-12 10:16

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door maddutchy (Bericht 823600)
Zelf vindt ik dat apple de boot een beetje mist door de kernel van ios en os x niet met elkaar te delen.

Die boot heeft Apple nooit gemist :rolleyes:

Bijvoorbeeld: de Mach kernel van OS X 10.7.x Lion (versie 11.0.x) is exact dezelfde als de Mach kernel van iOS 5.1.x (versie 11.0.x).

En dat is nu weer hetzelfde met iOS 6 en OS X 10.8.x Mountain Lion (Mach kernel versie 12.0.0).

mellie75 23-09-12 10:36

Hij is gewoon super fijn.. Lekker licht en mooi display. Ik had wat routerproblemen door upgrade op de 4 al door IOS6, maar na een firmware-update van de router werkt alles weer perfect.
Heerlijk om zoveel op je scherm te zien, en mijn ongeduld maakt dat ik uiteraard mij irriteer aan de apps, die nog niet aangepast zijn op het formaat. Hoewel ik al 63 updates kreeg van de appstore :). Mij zat het verder mee, heb ook al de nano-sim... mijn iphone 4 ligt dus lekker op het nachtkastje te nixen... Nu nog even accessoires scoren want anders heb ik geen fluit meer aan mijn bose :rolleyes:


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:17.