iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   geen 3g signaal bij provider switch (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/126523-geen-3g-signaal-provider-switch.html)

andy_k 01-10-12 16:33

geen 3g signaal bij provider switch
 
Hoi,

Ik heb sinds kort een iPhone 5. Ben er zeer tevreden mee, ik heb echter een vreemd probleem, wat ook optrad bij mijn oude iPhone 3GS.

Ik woon in Duitsland, ik werk echter in Nederland en heb dan ook van mijn werkgever een Nederlands gsm abonnement (Vodafone).

Het probleem wat optreed, is het volgende:
Als ik 's morgens vanuit Duitsland vertrek (waar ik geen 3g signaal heb omdat ik roaming heb uitstaan vanwege de kosten) en vervolgens de grens over ga, switched de iPhone vrij snel naar het Nederlandse Vodafone netwerk. Echter, het 3G signaal weigert 8 van de 10x. Ik heb al geprobeerd om 3g uit-en aan te zetten, mobiel netwerk uit-en aan, vliegtuigmodus, maar niets helpt, alleen het uit - en aan zetten van de iPhone zelf. dan plopt het 3G symbooltje weer tevoorschijn en werkt alles weer.

Zoals ik al aangaf, had mijn vorige iPhone 3GS dit probleem ook. Zou het een app kunnen zijn dit gedrag kan veroorzaken ?

Ik heb gegoogled op dit probleem, maar kan geen vergelijkbare cases vinden hierover. Heeft hier misschien iemand dezelfde ervaring met dit verschijnsel en wellicht een oplossing.

cheers,
Andy

Werner1963 01-10-12 16:40

Ik vermoed dat de afstand nog te ver zal zijn om 3G te ontvangen.
Je kan wel eens proberen vanaf de iphone overschakeld naar Vadafone dan je toestel uit schakelen en weer aan maar NIET in een rijdende auto :)

Je kan misschien ook een reset uitvoeren
Houd de Sleep/Wake-knop en de Home-knop gelijktijdig ingedrukt voor minimaal 10 seconden.

andy_k 01-10-12 16:55

Werner,

het 3G signaal blijft uit, ook als ik verder Nederland inrijd. Ik werk in regio Eindhoven, en zelfs als ik al een heel stuk N-Brabant in ben gereden, heb ik nog steeds geen 3G signaal.
Als ik de telefoon herstart, komt het 3G signaal vrijwel onmiddellijk beschikbaar.

Maar zoals gezegd, het is niet altijd. Er zijn dagen bij dat het goedgaat.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:49.