iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Voice Over werkt zeer slecht na installatie IOS 6 (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/126660-voice-over-werkt-zeer-slecht-na-installatie-ios-6-a.html)

HenkRensink 02-10-12 20:15

Voice Over werkt zeer slecht na installatie IOS 6
 
Hallo.
Ik ben visueel gehandicapt. Juist omdat de Iphone de mogelijkheid heeft voor Voice Over, waarbij alles wordt uitgesproken.
Dit werkte uitstekend tot ik IOS 6 installeerde. De uitspraak van de Iphone is zeer slecht geworden doordat letters verkeerd worden uitgesproken en hij spreekt onjuiste letters uit. Het is compleet een ramp.
Ik heb de klacht ook bij Apple neergelegd. Zij hebben er notitie van gemaakt.
Kan ik versie 5 weer terug krijgen? Ik ben niet echt handig mede door mijn handicap, maar als iemand een goede duidelijke beschrijving geeft hoe ik moet handelen, kom ik er denk ik wel uit.
Heel veel blinden en slechtzienden gebruiken juist de Iphone omdat hij zo'n uitstekende Voice Over heeft(had) en derhalve bijna alle apps ook voor ons toegankelijk zijn door het sprekende toestel.
Ik zou u er zeer erkentelijk voor zijn!!!

starfighter 02-10-12 21:56

Voice over
 
Hoi Henk,

Inderdaad de voice over werk erg slecht na de update. Er is wel een mogelijkheid om de Belgische stem in te stellen, deze is wel vrouwelijk, maar werkt prima.

Groet, Piet Britsemmer :)

HenkRensink 03-10-12 07:01

Hallo Piet.
Bedankt voor je reactie. Ik al van deze mogelijkheid gehoord, maar hoopte dat ik het toestel terug kon zetten naar IOS 5...
Evengoed, ga ik je raad wel opvolgen want dit is echt een ramp om naar te luisteren.
Groeten Henk.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:57.