iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Tethering over Bluetooth (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/127058-tethering-over-bluetooth.html)

Eppo 08-10-12 07:56

Tethering over Bluetooth
 
Op dit moment zit ik in Thailand en probeer de tethering over Bluetooth aan te zetten, maar helaas lukt het mij niet. Zo even een overzicht geven wat het probleem is en waar het fout gaat. Misschien kan iemand mij aangeven wat ik verkeerd doe...

Op dit moment heb ik een iPhone 4 (IOS 5.0.1 met jailbreak, weet helaas niet welke aangezien er tijd geleden is. Als ik dit op een manier kan checken, laat het ven weten en dan doe ik dat) en een iPhone 5 (iOS 6.0).

In de iPhone 4 zit het internet kaartje aangezien ze hier geen nano sims hebben. De tethering functie over Wi-Fi werkt zonder problemen, maar dan moet ik steeds de personal hotspot aanzetten en daarom ging de voorkeur uit naar Bluetooth (is daarnaast ook zuiniger, dus dat is ook mooi). Het probleem is dat de twee iPhones elkaar niet vinden. Op beide telefoons staat Bluetooth aan, maar ze blijven eeuwig zoeken. Ook als ik via MyWi probeer kunnen ze elkaar niet vinden...

Persoonlijk denk ik dat het aan de jailbreak ligt. Zou ik een nieuwe jailbreak kunnen uitvoeren zonder dat ik gegevens kwijtraak? Of een patch in cydia installeren? Heb een laptop bij me, alleen die is tijden de reis gekocht en heeft geen backup van de iPhone (muziek, enzo).


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:28.