iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Wat is de benaming voor cover/album art ? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/127272-de-benaming-voor-cover-album-art.html)

Rijnton 11-10-12 03:42

Wat is de benaming voor cover/album art ?
 
Misschien een domme vraag, maar ik ben helemaal nieuw v.w.b. de iPhone en/of iTunes.
Wanneer je zelf hoesjes, dus cover art, wilt toevoegen aan albums, hoe moet je die dan benoemen ? Mag/moet dat cover, folder, albumart zijn gevolgd door uiteraard .jpg of .bmp ? Of maakt dat niet uit ?

mcjw 11-10-12 12:16

Coverart toevoegen werkt op een iets andere manier in iTunes...
Zorg eerst dat je de gewenste afbeelding hebt gekopiëerd in het geheugen (ctrl-c), rechtsklik vervolgens in iTunes op het betreffende nummer (of meerdere tegelijk als het een album is), ga naar "toon info", en bij het vakje "illustraties" kun je vervolgens je plaatje plakken met ctrl-v.

Je hoeft de plaatjes dus niet fysiek in een mapje te kopiëren of een bepaalde naam te geven.

Rijnton 11-10-12 17:42

Bedankt voor je antwoord.
Begrijp ik het dan goed dat iTunes en de iPhone alleen werkt met afbeeldingen die in de tag verwerkt zijn en niet met losse afbeeldingen die in de betreffende map staan ?
En hoe ga je dan te werk met flac bestanden ? Die kun je (uiteraard) niet in iTunes laden, maar ik heb inmiddels de app Flac Player geïnstalleerd en via die app kun je toch flac bestanden overzetten naar de iPhone. Maar dan neem ik aan dat je wel een plaatje in de map moet zetten. Of moet je dan ook op de een of andere manier een plaatje in de tag zien te krijgen ?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:52.