iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   datagebruik gigantisch hoog door alleen het gebruik van facebook en whatsapp.. (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/128971-datagebruik-gigantisch-hoog-door-alleen-gebruik-facebook-whatsapp.html)

ilonak 04-11-12 16:23

datagebruik gigantisch hoog door alleen het gebruik van facebook en whatsapp..
 
Hallo,

Ik heb een gigantisch probleem met mijn data.. vorige maand heb ik 3gb gebruikt maar geen idee waaraan. Ik heb gewoon mijn standaard apps gebruikt ; facebook en whatsapp. Ook sluit ik altijd mijn apps af.

Nu ook deze maand had ik op 1 nov nieuw tegoed en binnen 1 dag was al mijn data op en ben ik er ook nog eens ver overheen gegaan. totale kosten van deze 2 maanden zijn €300 euro.

Vanwege privacyschending kan vodafone niet zien door welke apps het zou kunnen komen. Maar ik vraag me nu af of het wel door apps kan komen? of door een of ander programma op mijn telefoon? ik gebruik alleen facebook en whatsapp. verdere apps die ik had waren ; vodafone, abn, viber, 9292ov, instagram. deze gebruikte ik zelde.

Vodafone vertelde mij dat ik mijn telefoon naar fabrieksinstellingen moest zetten om dit probleem te voorkomen. ook heb ik een datateller app op mijn telefoon gezet. Ik heb dit gister gedaan en tot vandaag heb ik 70 mb verbruikt.. volgens mij is dat best normaal ? dus laten we hopen dat het probleem nu verholpen is alleen ik zit nog wel met een paar vragen:

Of iemand dit probleem ook heeft gehad, en waardoor dit zou kunnen komen ? en of diegene het heeft kunnen declareren bij zijn provider ?

kal_el 04-11-12 16:56

wat doe jij allemaal op je telefoon dat 70mb per dag "best normaal" is?
Ik gebruik vrij actief verschillende nieuwsapps, ik ontvang mijn mail, ik kijk youtube wanneer ik in de file sta (wat wel dagelijks is).
En toch is mijn maandelijks gebruik om en bij de 750mb.

ilonak 04-11-12 17:01

Ja ik dacht dat het normaal was, maar mijn zusje heeft nu ook de datateller app gebruikt en die komt nog geeneens aan 1mb maar als ik dus al even op mijn telefoon zit, staat mijn datateller al meteen ipv 7mb op 10mb..

Er is dus iets gaande met mijn telefoon wat ik niet weet :s
Vodafone kan me hierbij ook niet helpen..

Enige wat ik nu gebruik is whatsapp en facebook. Icloud heb ik verwijderd en ik zit op Wi-Fi dus mobiele data en 3g heb ik uitgeschakeld..

Ik hoop echt dat iemand hier meer over weet :s

tomtom100 04-11-12 20:51

Lijkt me niet zo lastig.
Ff een uurtje niet whatsappen en/of facebooken en kijken of je nog data nog verbruikt.

Of gebruik een van de apps die in dit artikel genoemd wordt:
DataMan Pro terug in App Store, nog geen dataverkeer per app - iPhoneclub.nl

ilonak 04-11-12 21:48

Heb ik al gedaan..
Als geen apps gebruik, verbruikt hij ook niet.
Maar zodra ik even 5 min op fb app zit, verbruikt hij al 4mb.. en dan open ik nog geeneens fotos of iets, kijk ik alleen op mijn overzicht..

Mijn zusje heeft de hele dag door op facebook en whatsapp gezeten en zij heeft in al die tijd maar 4mb verbruikt..

Kan het een fout in mijn telefoon zijn ? Heb al meerdere keren al mijn apps verwijderd en opnieuw geïnstalleerd..

iphoneEd 05-11-12 09:34

Zelfde probleem op se4s van m'n vrouw. Elke dag zo rond de 750mb verbruik. Ios5 erop. Snap er niks meer van. Vodafone ook.

Guest-20180925190238 05-11-12 09:59

Zou het niet kunnen dat dit probleem veroorzaakt werd door Whatsapp?

Naar aanleiding van een ander topic waar men bij hoog en laag beweerde dat de contacten in Whatsapp verdwenen waren sinds de update naar iOS 6 heb ik eens een testje gedaan.

Op een oude iPhone 3GS met iOS 5.1.1 bleef Whatsapp oneindig lang de contacten laden als een refresh werd uitgevoerd, ook in de achtergrond. Tijdens dit testje werd er behoorlijk wat data verzonden/ontvangen over Wi-Fi.

Het probleem lag bij Whatsapp en is blijkbaar sinds gisteravond opgelost.

iphoneEd 05-11-12 10:04

Volgens dataman is er sinds 2 dagen 1,3gb download en 94,5 upload. Maar hoe weet je dan of het Whatsapp is.

Guest-20180925190238 05-11-12 10:11

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door iphoneEd (Bericht 849192)
Maar hoe weet je dan of het Whatsapp is.

Uit die test die ik gedaan heb bleek heel duidelijk dat Whatsapp veel data verzondt/ontving tijdens het refreshen van de contacten.

De tellers heb ik voor de test op nul gezet en andere apps waren niet actief. Bovendien heb ik met een jailbreak en een Mac nog andere middelen om het dataverkeer te bekijken. Met BatteryDetective kon ik ook zien dat Whatsapp nogal veel energie verbruikte.

Hoe je dat met de Dataman app kan zien weet ik niet, ik gebruik dat appje niet.

iphoneEd 05-11-12 10:20

Bij Whatsapp staat totaal verstuurd en ontvangen 430mb. Maar deze is niet op nul gezet sinds aankoop van de telefoon. Of geeft ie daar niet aan, het dataverbruik van refresh


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:01.