iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Backup maken zonder iTunes (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/131449-backup-maken-zonder-itunes.html)

Quatz 14-12-12 09:22

Backup maken zonder iTunes
 
Mijn dochter heeft een 3 gs, die al een poosje niet meer met iTunes kan syncen. De connector is waarschijnlijk kapot. Nu krijgt ze een iPhone 4. Hoe kan ik nu alle gegevens van de oude iPhone ergens backuppen, en op de nieuwe terugzetten, zonder daarvoor iTunes te gebruiken.
Ik heb via de 3GS een backup gemaakt op iCloud. Dus als het goed is staan daar nu de contacten etc. Maar de foto's, video's, whatsapp berichten, sms'jes, Apple, instellingen van de iPhone etc, die staan nog nergens.
Ik heb wel iets gevonden als phone disk, daar zou ik evt de foto's mee over kunnen zetten.
Weet iemand een goede oplossing om alle gegevens in 1x te backuppen, of een simpele manier om het in meerdere stappen te doen?

Werner1963 14-12-12 09:30

Voor foto's zou het kunnen lukken met idrive photo backup
https://itunes.apple.com/us/app/idri...412858768?mt=8

dit is voor foto' en contacten maar niet video's dacht ik

mrboolean 14-12-12 11:05

Een iCloud backup bewaart al die gegevens die je nu aanhaalt en is de makkelijkste oplossing. Het bewaart iets minder dan een iTunes backup/sync want media en apps worden niet opgeslagen, maar worden opnieuw gedownload uit de appstore of moet je zelf weer op de iPhone zetten als het je eigen muziek is. Ook worden je wachtwoorden niet bewaard maar de accounts blijven wel bewaard.

Je hoeft alleen bij het activeren van de nieuwe iPhone op te geven dat je wil herstellen van een iCloud backup en al je data wordt weer teruggezet. Je moet alleen wel zeker weten dat je een backup hebt gemaakt via iCloud door dit in het Settings/iCloud menu te controleren. Daar staat opgegeven wanneer de laatste backup via iCloud is gemaakt. Als dat nog niet is gebeurt dan kun je dit handmatig via de knop Backup now doen.

Techfreak 14-12-12 12:31

Wat Mrboolean zegt. 😊


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:10.