iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Gmail via Exchange ingesteld, push werkt niet (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/133457-gmail-via-exchange-ingesteld-push-werkt-niet.html)

Dimitri5 17-01-13 14:49

Gmail via Exchange ingesteld, push werkt niet
 
Ik heb de mail app van mijn iPhone5 met iOS 6.0.2 ingesteld via exchange met mijn gmail account. Ik volgde deze handleiding: Google Sync configureren met uw iOS-apparaat - Google Apps Help .

Ik heb ook ingesteld dat als ik mijn mail uit Postvak In verwijder dat deze naar de prullenbak gaat i.p.v. naar alle berichten (archief). Merk op dat in de handleiding staat dat je dit bij m.google.com/sync moet doen, dat is nu trouwens m.google.com/sync/settings !
Moet je google trouwens in het engels zetten (op English drukken) om naar deze site te gaan? Ik meen dat het bij mij ook werkte als google in het nederlands stond, kan dit?

Als ik dit instel werkt push 1 keer en erna moet ik telkens de mail app openen of vliegtuigmodus aan/uit zetten of exchange opnieuw instellen om terug 1 keer een push te krijgen...

Hoe kan ik dit probleem oplossen zodat mijn gmail blijft pushen, m.a.w. hoe laat ik die gmail via exchange correct werken dat push niet stopt met werken?

Ik las hier al veel over maar geen oplossingen, ik zocht al het hele forum af. Is dit misschien een algemeen iOS6 probleem dat in iOS7 hopelijk van de baan is?

Momenteel gebruik ik terug de gmail optie (IMAP) omdat push niet werkt. Maar ik wil heel graag exchange met push die werkt gebruiken.

jemmie 17-01-13 18:15

Wanneer je naar de email instellingen ga staat er dan push bij nieuwe gegevens. Wanneer je deze open zie je geavanceerd staan, open dit, en zie je daar ook bij jouw mail account push staan.
Als laatste wanneer je je mail account open staat er dan als push mailmappen de inbox geselecteerd?

Dimitri5 17-01-13 18:25

Ik had bij de geavanceerde instellingen inderdaad Postvak In bij de push mail mappen geselecteerd. Ik had ook de ouderdom van de mail om binnen te halen op geen limiet gezet. Ik vind het raar want ik krijg 1 mail binnen (die ik stuurde vanop een ander mail account op de PC om te testen), vervolgens als ik een tweede email stuurde kreeg ik die niet meer binnen via push en moest ik de mail app handmatig openen om de mail binnen te halen. Als ik het account opnieuw instelde of even vliegtuigmodus aan/uit zette kreeg ik terug de push van de nieuwe email. Raar... :confused:


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:41.