iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   problemen bij updaten iPhone 3GS naar iOS 6 (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/134885-problemen-updaten-iphone-3gs-naar-ios-6-a.html)

Moefassa 08-02-13 23:03

problemen bij updaten iPhone 3GS naar iOS 6
 
Howdy allemaal!

Ik heb vorige maand mijn ouwe trouwe 3GS aan m'n vriendin kado gedaan en zij had 'm ge-update naar iOS 6. Was vergeten SHSH blobs op te slaan van iOS 5.1 dus ik heb alleen nog de blobs van 4.1

Zij vond de telefoon eigenlijk wat traag aanvoelen, dus ik met wat moeite 'm weer teruggezet op 4.1

Maar ja... veel apps draaien daar niet onder, met name haar meest gebruikte app WhatsApp niet. Dus de vraag of ik 'm alsjeblieft toch weer terug wilde zetten op 6.1

Mja. Dat wil dus niet lukken. Voor de volledigheid moet ik er nog wel bij zeggen dat ik er intussen via redsn0w een JB op had geplaatst, maar die moet, voor zover ik kan uitvinden, geen obstakel zijn in het restoren. Helaas, iTunes wil niet restoren en al helemaal niet updaten. Ik heb alle relevante ipsw's, alle relevante SHSH blobs en alle relevante software. Iemand tips?

Bubbly 09-02-13 07:24

Heb je op 5.1 ook gejailbreakt? Dan heeft Cydia de SHSH blobs ook opgeslagen namelijk.

Als je wilt restoren, zorg dat je hostfile schoon is (zet # voor de regels die de Apple server naar Cydia omleiden). Zet vervolgens de iPhone in DFU en restore.

Moefassa 09-02-13 17:00

Ik heb die telefoon niet op 5.1 gejailbreakt, wel m'n "tussenpaus" (ik had een jaartje een heel lief iPhone 4'tje met maar 8GB, wat voor mij frustrerend weinig opslag bleek). Voor de 3GS zijn dus gewoon geen blobs beschikbaar voor 5.1, ook niet bij Cydia. Wel goeie suggestie, dank!

Hostfile had ik ook al naar gekeken, maar daar kon ik alleen alternatieve adressen vinden voor een ander groot softwarebedrijf dat met A begint ;)

**Edit, net voordat ik deze post plaatste: ik heb de hostfile hernoemd naar "hostbackup", zodat er automagisch een nieuw bestand werd aangemaakt (of Windows dit doet of iTunes weet ik niet). Dat werkte wel! Telefoon aangesloten, iTunes gestart, Restore&Update gedaan... bingo! Dank voor de pointer dus, het heeft me op het juiste pad gezet :cool:


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:20.