iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Ik krijg geen nieuwere iOs op mijn iPhone (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/137524-krijg-geen-nieuwere-ios-op-mijn-iphone.html)

rlamers 31-03-13 12:11

Ik krijg geen nieuwere iOs op mijn iPhone
 
Doordat mijn pc in mijn nieuwe huis nog geen internetverbinding had, heb ik 13 maanden mijn iPhone niet geüpdatet via mijn pc. Er zit dus een oude iOs op (4.3.5), waardoor (inmiddels) 18 apps die minimaal 5.0 nodig hebben niet meer kunnen werken en niet kunnen worden geüpdatet. Nu heb ik Wi-Fi, alles op mijn pc geüpdatet, maar het lijkt erop dat iOs niet automatisch wordt geüpdatet. Nog steeds staan er 18 apps bij iTunes in de wachtrij voor een update.
Als ik in het scherm 'Overzicht' van iTunes 'Nieuwe versie zoeken' of 'herstellen' wil aanklikken, verschijnt overigens een schermpje met de tekst: "Er kan geen verbinding tot stand worden gebracht met de iPhone-software-updateserver. Zorg dat uw netwerkinstellingen juist zijn en dat uw netwerkverbinding actief is of probeer het later opnieuw.' Ook krijg ik een schermpje: 'De iTune-update-server is niet bereikbaar. Controleer de internetverbinding of probeer het later opnieuw'. Ik heb echter gewoon internet en andere apps zijn geüpdatet en op mijn iPhone gesynchroniseerd.

Wat kan het probleem zijn en - belangrijker - hoe krijg ik dit opgelost.

Alvast bedankt.

Guest-20180925190238 31-03-13 16:49

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door rlamers (Bericht 888338)
"Er kan geen verbinding tot stand worden gebracht met de iPhone-software-updateserver. Zorg dat uw netwerkinstellingen juist zijn en dat uw netwerkverbinding actief is of probeer het later opnieuw.' Ook krijg ik een schermpje: 'De iTune-update-server is niet bereikbaar.

Er is blijkbaar een netwerkprobleem waardoor de Apple servers niet bereikbaar zijn:

1) Kijk na of het hosts bestand niet verknoeid is;
2) Als het hosts bestand in orde is dan zet alle firewalls uit;
3) Probeer het nog eens;

rlamers 31-03-13 21:42

Bedankt!

Wat is het hostbestand? Hoe herken ik of die is verknoeid en wat kan ik daaraan dan concreet doen? Ben zelf een driekwart digibeet.

Ik weet niet of meespeelt dat ik ooit een router heb geprobeerd te installeren als repeater, maar waarbij iets fout is gegaan, waarvan me nog steeds niet duidelijk is wat. Hij herkende het juiste Wi-Fi-kanaal via de router, gaf een sterk signaal aan, accepteerde het wachtwoord (slotje ging er vanaf), maar nog was er geen internet. Maar misschien speelt dat hier totaal geen rol.
Nu zit ik dichtbij de Wi-Fi-bron en heb die router niet nodig en daarom nu wél internet.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:51.