iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Hoe iPhone3GS resetten zonder uit-knop? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/138453-iphone3gs-resetten-zonder-knop.html)

TheBigApple 22-04-13 09:01

Hoe iPhone3GS resetten zonder uit-knop?
 
Sinds een paar dagen klappen alle apps op mijn iPhone3 er continu uit. In de diagnose zie ik steeds 'LowMemory' meldingen. Van dit forum begreep ik dat dit het werkgeheugen betreft, en niet de opslagcapaciteit (ik heb slechts 2,2G in gebruik!). Ik doe altijd alle apps na gebruik uit met het rode min-tekentje. Ik las bij iemand met een soortgelijk probleem dat je dan je iPhone moet resetten met home+aan/uit voor 10 sec. Of gewoon aan en uit zetten.

Nu komt het probleem: mijn aan/uit knop werkt niet meer. Los contactje ofzo. Normaal is dat geen probleem, ik zet 'm op stand-by met behulp van touch assist (met zo'n irritante witte stip op je scherm) of ik wacht 1 minuut tot-ie vanzelf gaat slapen. Maar echt uit lukt me dus niet.

Ik kan, oa na veelvuldig zoeken op dit forum, wat opties bedenken; ik wil graag van jullie horen welke robuust genoeg is om mijn volle werkgeheugen weer op te schonen, maar niet zo drastisch dat ik allerlei gegevens kwijtraak!
1. de batterij leeg laten lopen, dan gaat hij neem ik aan uit
2. 'm aan iTunes hangen en dan 'iets' herstellen (hoe?)
3. een factory reset doen via 'instellingen' (helpt dat??)
4. de batterij leeg laten lopen, 5 sec op home drukken en dan aan iTunes hangen (dan schijn je in een speciale modus te komen?)
5. wachten totdat er weer een systeem-update komt: dan herstart hij volgens mij vanzelf ;-)

Alvast dank!!

TheBigApple 22-04-13 16:19

Update!
Nadat ik vrijwel overal gelezen heb dat je een niet-jailbroken iPhone niet uit kan zetten zonder knop, vond ik toch ergens een filmpje met de oplossing. Echt enorm eenvoudig: bij touch assist moet je de functie 'vergrendel' lang aanraken, dan komt er vanzelf een 'zet uit'-slide balkje!!! Ik weet natuurlijk niet of mijn low memory-probleem hiermee echt is opgelost, dus bovenstaande vragen blijven wel staan. Maar tot nu toe gaat het goed; ik ben nog nergens uitgeknikkerd sindsdien.

Misschien heeft iemand anders hier ook iets aan, ik zie het probleem van die kapotte uit-knop nogal eens voorbij komen. Touch-assist dus: lost al uw problemen op!
Groetjes!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:31.