iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Wisselen met simkaarten (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/140671-wisselen-simkaarten.html)

Parachute 17-06-13 12:21

Wisselen met simkaarten
 
Ik ga over een aantal maanden naar de USA, en ik wil daar een lokale (prepaid) simkaart kopen voor internet. Nu wil ik ook iedere dag nog even op mn oude simkaart kijken voor bijv. gemiste oproepen of sms.

Dat betekent dus dat ik soms even van kaart moet verwisselen, nu is dat geen groot probleem. Maar betekent dit dat ik iedere keer als ik wissel mijn berichten + contacten kwijt ben? En hoe zit het met whatsapp, want met die lokale simkaart kan ik niet met mijn oude nummer whatsappen lijkt me?

Techfreak 17-06-13 12:31

Normaal worden je contacten en berichten op de iPhone zelf opgeslagen.

Wat whatsapp betreft kan je wel is gelijk hebben.

Guest-20180925190238 17-06-13 12:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Parachute (Bericht 899765)
Maar betekent dit dat ik iedere keer als ik wissel mijn berichten + contacten kwijt ben?

Berichten en contacten ben je niet kwijt als je een andere SIM-kaart gebruikt (en de contacten lokaal op de iPhone staan).

mrboolean 17-06-13 13:13

Whatsapp staat inderdaad geregistreerd op je nummer. Maar volgens mij kun je gewoon een nieuwe simkaart in je telefoon doen en wanneer je de melding krijgt dat je een ander telefoonnummer hebt ervoor kiezen niet je nieuwe nummer te registreren.

Mijn zus zit ook in het buitenland en gebruikt een lokale simkaart, maar zij kon gewoon nog steeds Whatsappen op haar oude nummer. Misschien moet je het gewoon uitproberen en een andere simkaart in je telefoon stoppen. Als je nog steeds kan Whatsappen op je oude nummer kan je dat ook tijdelijk doen in de VS.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:27.