iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Mag een telecom hun eigen garantie bepalen? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/141579-mag-telecom-eigen-garantie-bepalen.html)

Starscreamer 10-07-13 12:41

Mag een telecom hun eigen garantie bepalen?
 
Je kan het haast niet voorstellen maar ik heb een antieke iPhone 4 gekozen bij mijn nieuwe abonnement. Ik wilde een goedkoop abbo hebben naast mijn werkmobiel (iPhone 5) en koos dus voor Belcompany deal met de zwaar antieke iPhone 4 :d

Mijn ervaring bij mijn vriendin's iPhone 4 ivm garantie was dat het sneller en beter is om rechtstreeks met Applecare contact op te nemen en daar je toestel te laten repareren ipv leverancier van wie je het toestel hebt.
Apple adviseerde mij ook om eerst met hun contact op te nemen ipv terug na de winkel te gaan!
Nu zegt echter Belcompany als ik mijn toestel eerst laat repareren bij Apple dat mijn garantie van 2 jaar komt te vervallen wat ik eigenlijk een belachelijk regel vind. Ze hebben waarschijnlijk een deal gesloten met een reparatie bedrijf ofzo dus mocht mijn toestel binnen een jaar kapot gaan dan is het moeilijk welke keuze je wilt gaan maken. Mag dit??? is het echt zo dat mijn garantie vervalt als ik hem ooit gerepareerd hebt bij Apple en ding is 1,5 jaar oud? of is dit bang makerij

Guest-20180925190238 10-07-13 12:50

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Starscreamer (Bericht 903141)
Mag dit??? is het echt zo dat mijn garantie vervalt als ik hem ooit gerepareerd hebt bij Apple en ding is 1,5 jaar oud? of is dit bang makerij

In sommige gevallen mag dat (denk ik). Bijvoorbeeld: je hebt bij Belcompany een iPhone 4 gekocht met een welbepaald serie- en IMEI-nummer. Op dit specifieke toestel krijg je twee (2) jaar garantie.

Stel je hebt een probleem met het toestel en je maakt gebruik van de éénjarige fabrieksgarantie van Apple. Apple ruilt het toestel om. Dan heb je een ander toestel met een ander serie- en IMEI-nummer wat niet bij Belcompany geregistreerd is.

Hoe het met andere gevallen zit weet ik niet. Dat is voer voor juristen en ik ben geen jurist.

Starscreamer 10-07-13 12:55

Je krijgt een bewijs van Apple van het swoppen dat je toestel een ander IMEI-nummer krijgt.
Dus daar mag het niet vast op zitten toch? ;)

Zo ging het wel met mijn vriendin's toestel echter zij moest alleen het bewijs van de swop na haar leverancier doorsturen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:52.