iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Mijn Iphone zijn Imei nummer is automatisch veranderd? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/142180-mijn-iphone-zijn-imei-nummer-automatisch-veranderd.html)

pimmetjeoss 26-07-13 11:43

Mijn Iphone zijn Imei nummer is automatisch veranderd?
 
Beste leden/lezers,

Afgelopen zondag, gedurende mijn vakantie in Frankrijk, kreeg ik ineens geen signaal meer. De Iphone kreeg geen service terwijl hij wel de providers kon vinden maar er echter geen contact mee kon leggen. Terug gekomen in Nederland bleef dit euvel bestaan en aangezien ik verzekerd ben heb ik hem gisteren teruggebracht naar de vodafonewinkel.
Ik wordt vanochtend echter gebeld dat ik niet ben verzekerd aangezien ik, volgens hun, sinds juni niet meer heb gebeld. Dit is dus wel het geval en dat hebben hun bij nader onderzoek ook beaamd. Nu kwamen ze er echter mee dat ik de afgelopen 2 maanden met een ander IMEI nummer heb gebeld dan dat van de telefoon. Dit terwijl ik al 2 jaar gebruik maak van dezelfde telefoon. Ik heb hem vorig jaar ooit een keer laten maken dus daar kan het ook niet aan liggen. Kan het IMEI nummer zo maar veranderen of hebben hun gewoon een fout gemaakt in hun administratie? Kan ik zelf anders aantonen dat ik de afgelopen 2 jaar gebruik heb gemaakt van dezelfde IMEI/telefoon? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Groet
Pim

senna22 26-07-13 11:48

Ik denk dat je telefoon is verwisseld tijdens de reparatie.
Een imei nummer is niet te veranderen of er moet een nieuwe logicboard ingezet zijn.

pimmetjeoss 26-07-13 11:59

Nee de reparatie is al een jaar geleden en sindsdien gebruik ik toch echt dezelfde telefoon. Al denken ze daar bij vodafone anders over. Op de vraag of ze mij de nummers kon geven welke IMEI nummers ik dan gebruikte kon ze niet echt antwoord geven. Kan men bij Vodafone dit direct altijd zien of duurt dit even, zoals ze nu zeggen bij Vodafone.

Con 26-07-13 12:43

Dag Pim,

Check eens bij Instellingen en dan Info welke imeinummer daar staat? Is dat nog altijd dezelfde of een ander?

putnik 26-07-13 14:46

IMEI nummer op de telefoon kun je binnen par tellen zien. Wel zou je thuis moeten kijken in je papierwinkel waar je telefoon op staat. Daar zou IMEI nummer moeten staan. Vergelijk die twee.Als er een verschil in is, dan terug naar de reparateur van de vorige keer. Die zou je toestel kunnen hebben vervangen/verwisseld al dan niet(wel)onbedoeld zonder vermelding aan jou.Vraag daarbij is, is de reparatie bij Vodafone geweest of bij een algemene reparatie zaak?Als het Vodafone was, zou er een vermelding moeten staan van de reparatie.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:25.