iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   [iPod Touch 4g]Batterij vervangen, zinvol en waar het goedkoopste? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/143501-ipod-touch-4g-batterij-vervangen-zinvol-waar-goedkoopste.html)

arjan95 29-08-13 20:58

[iPod Touch 4g]Batterij vervangen, zinvol en waar het goedkoopste?
 
Ik heb een iPod touch 4g van +- 2.5 jaar oud. De batterij daarvan is aardig aan vervanging toe.

Er zijn meerdere symptomen die daar op duiden: De gebruiksduur is nog ongeveer 1.5-2 uur bij internetten / lichte apps, en <1 uur bij zware / online-games.

Daarnaast kan een tijdens zware game de melding "batterij bijna leeg" verschijnen.Als ik de iPod dan vergrendel kan het percentage tot wel 50% hoger oplopen, dus bijvoorbeeld van de 20%-melding naar richting de 70% (indicator ongeveer drie kwart gevuld).

Ik wil de batterij dus laten vervangen. Is dit de moeite nog waard en zo ja, waar kan ik dit dan het goedkoopste laten doen? Het hoeft absoluut niet officieel te zijn, want de garantie is toch al verlopen. Het moet enkel goed werken.
Zelf ga ik er niet aan sleutelen, dan sloop ik de iPod. Dat is mij bij een iPod 2g al eens overkomen, die had toen waterschade en dacht ik "even" te maken.

lbroek1 30-08-13 07:52

[QUOTE=arjan95;909461]

Ik wil de batterij dus laten vervangen. Is dit de moeite nog waard en zo ja, waar kan ik dit dan het goedkoopste laten doen?

Ik zou het zeker doen. Een batterij kost maar een paar tientjes en zou een hoop kunnen helpen! Kijk even op marktplaats. Daar worden er genoeg aangeboden.

Ik heb het zelf voor een oude Iphone 3gs laten doen daar was ik 40€ kwijt, inclusief montage kosten! Nu weer een hoop plezier van! (voor games ;-))


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:32.