iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Dubbele beveiliging nodig? (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/144411-dubbele-beveiliging-nodig.html)

jiggy1965 19-09-13 02:06

Dubbele beveiliging nodig?
 
Ik had eerst altijd een simcode die ontgrendeld moest worden bij het opstarten. Met ios7 werd er ook een codeslot gevraagd wat ik maar heb gedaan. Nog nooit aan gehad maar begrijp dat daar dan om gevraagd word als de iphone bv even in sleepmode is en ik hem later weer aan zet. Nu vroeg ik mij wel af of die simcode dan wel nodig is als codeslot nu aan staat. Ook bij het geheel opnieuw opstarten zal denk ik om de code van codeslot gevraagd worden? Is simcode plus codeslot dan niet wat dubbelop? Of is het alsnog het beste ze beide aan te hebben staan?

xnpu 19-09-13 02:37

Je moet er vanuit gaan dat een eventuele dief de SIM kaart uit de telefoon haalt.

Heb jij geen SIM code ingesteld maar wel een telefoon code, dan kan de dief jouw SIM dus in een andere telefoon stoppen en jouw beltegoed opmaken. (Of als je een contract hebt, een flinke rekening veroorzaken.)

Heb jij wel een SIM code ingesteld maar geen telefoon code, dan kan de dief jouw SIM niet misbruiken maar wel alle gegevens op jouw telefoon benaderen. (Als je Facebook, e-mail etc. op je telefoon hebt kan dat best vervelend zijn.)

MCNO 19-09-13 10:19

Duidelijke uitleg, xnpu!

Ik ga toch ook de sim code maar weer eens aanzetten.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:14.